Posljednje pojavljivanje bolesnog Franje Tuđmana u javnosti – 1999.

01.11.2019. 09:43:00

Bio je blagdan Svih svetih, a Tuđmanovo pojavljivanje održalo se na Medvedgradu iznad Zagreba. Nakon toga, Tuđmanu je pozlilo i odvezen je u Kliničku bolnicu Dubrava. 

Dana 1. studenog 1999. godine prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman posljednj put pojavio se u javnosti. Bio je to blagdan Svih svetih, a Tuđmanovo pojavljivanje održalo se na Medvedgradu iznad Zagreba. Nakon toga, Tuđmanu je pozlilo i odvezen je u Kliničku bolnicu Dubrava. Dijagnosticirana mu je teška upala potrbušnice.

Predsjednik Tuđman bio je već nekoliko godina bolestan, no to se nije iznosilo u javnost. Nakon današnjeg događaja, Tuđman se više nikada nije pojavio u javnosti. Posljednjih 40 dana života proveo je u Kliničkoj bolnici Dubrava. Zanimljivo je da je prema njegovoj želji u njegovoj bolničkoj sobi puštana tiha klasična glazba. Predsjednik Tuđman preminuo je 10. prosinca 1999. godine u 23:15 sati.

Izvor: 7DNEVNO

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.