Postavljeno više od polovice Pelješkog mosta, do rujna će biti gotova čitava rasponska konstrukcija: Pogledajte stanje na gradilištu

28.04.2021. 09:57:00

Gradilište Pelješkog mosta u utorak su posjetili premijer Andrej Plenković i ministar prometa Oleg Butković. Očekuje se da će do rujna biti spojena čitava rasponska konstrukcija mosta

'Nadamo se da će početkom sljedeće godine biti spreman za tehnički pregled. Sljedeće godine negdje u svibnju, lipnju očekujemo prometovanje mostom i pristupnim cestama', rekao je Butković.

Prema podacima Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta dosad je montirano 79 segmenata čelične rasponske konstrukcije čija je ukupna dužina 1246,4 metra.

Ukupna dužina tih 79 segmenata iznosi 52 posto dužine mosta. Ti segmenti montirani su na oba upornjaka i svih 12 stupova mosta, ali još nisu svi međusobno povezani.

Što se tiče ukupne dužine mosta koji je spojen s kopna i s pelješke strane, u HC-u kažu da je, gledajući od obale u kontinuitetu, do sada s kopnene strane spojeno 320 metara mosta, a s pelješke 212 metara.

Da bi most spojio kopno i Pelješac, montirat će se i zavariti ukupno 165 segmenata čelične nosive konstrukcije. 

Izvor: tportal.hr/Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Izvorni autor: L. F.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.