Posveta Hrvatske – Molba hrvatskim biskupima

29.03.2020. 10:38:00

Nakon što su na svetkovinu Navještenja Gospodinova, u srijedu 25. ožujka 2020., u Bazilici Naše Gospe od Svete Krunice, u Fatimi 24 zemlje svijeta posvećene Presvetom Srcu Isusovom i Bezgrješnom Srcu Marijinom, moleći Isusovu i Marijinu pomoć i zaštitu u trenutku koji svijet sada proživljava, Vigilare je pokrenuo istu inicijativu i za posvećenje Hrvatske, i to preko apostolskih nasljednika – hrvatskih biskupa.

Osim Portugala, zemlju domaćina posvećenja, posvećene su i: Španjolska, Albanija, Bolivija, Kolumbija, Kostarika, Kuba, Slovačka, Gvatemala, Mađarska, Indija, Meksiko, Moldavija, Nikaragva, Panama, Paragvaj, Peru, Poljska, Kenija, Dominikanska Republika, Rumunjska i Istočni Timor.

Inicijativa za posvećenje krenula je iz Portugala, a nastala je kao molba jedne laičke skupine koja je prikupila više tisuća potpisa koje su, potom, uručili Portugalskoj biskupskoj konferenciji. Portuglaski biskupija molbu su, potom, prihvatili. 

Molba za posvećenje Hrvatske nalazi se na adresi: https://posveta-biskupi.hr/

Prikupljena imena podržavatelja ove Molbe dostavit će se predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskupu Želimiru Puljiću, kao i svim ostalim hrvatskim biskupima. Predsjednik Vigilare dr. Vice Batarelo pozvao je sve podupiratelje da ovu Molbu prošire svojim prijateljima kako bi se prikupilo što više potpisnika.

Pismo predsjednika Vigilare dr. Vice Batarela  prenosimo vam u cijelosti:

"Poštovani prijatelji,
hvaljen Isus i Marija!
U teškim vremenima treba posegnuti za učinkovitim sredstvima. Kao što smo se nebrojeno puta kroz našu tešku povijest osvjedočili, najučinkovitijim su se uvijek pokazali iskreni vapaji i pouzdanje u Svemogućeg Boga, Spasitelja Isusa Krista i njegovu Majku Mariju.
Zato vas pozivam da posjetite stranicu posveta-biskupi.hr i potpišete Molbu za hrvatske biskupe da što prije posvete Hrvatsku Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu.
Ovu Molbu izradili smo na poticaj mnogih podupiratelja i prijatelja Vigilare kako bi naša domovina zadobila nebesku zaštitu i duhovnu pomoć, i to preko apostolskih nasljednika - naših biskupa.
Molim vas da ovu Molbu pošaljete i vašim prijateljima.
Hvala vam.
S poštovanjem,
Dr. Vice Batarelo
Predsjednik Vigilare"

Izvor: Krešimir Cestar/Foto:Ilustracija

Autor: