POTPREDSJEDNIK VLADE IZ REDOVA SRPSKE MANJINE BIT ĆE BORIS MILOŠEVIĆ

13.07.2020. 12:11:00

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac kazao je nakon sastanka stranačkog predsjedništva da će stranka predložiti Borisa Miloševića za kandidata iz redova stranke za mjesto potpredsjednika Vlade.

– Predsjedništvo SDSS-a je odlučilo tko će biti prijedlog stranke, riječ je o Borisu Miloševiću – kazao je Pupovac naglasivši kako je riječ o osobi koja ima iskustvo i koja je dobila saborski mandat.

– Prijedlog Vlade je bio usuglašen s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem. Za nas je veoma značajno da svi zastupnici manjina daju podršku Miloševiću kao i zastupnici iz redova Reformista i HNS-a – kazao je.

Podsjećamo, jutros pri ulasku u Vladu na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem, Pupovac je rekao da će razgovarati o funkcioniranju koalicije.

“Idem razgovarati o svemu što je pred nama. Usuglasiti sve stvari u vezi s programom, funkcioniranjem koalicije”, rekao je novinarima Pupovac.

Novinare je zanimalo zna li se već koga će SDSS predložiti za mjesto potpredsjednice/potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti, a Pupovac je odgovorio da će odluku o tome danas donijeti Predsjedništvo SDSS-a.

“Prije  toga vam ne bih mogao ništa određeno reći”, dodao je odgovarajući na pitanje novinara jesu li mogući kandidati saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević odnosno profesorica za zagrebačkog Pravnog fakulteta Snježana Vasiljević.

Potpredsjednik za društvene djelatnosti i ljudska prava Vlade RH nadređen je ministrima zdravstva, obrazovanja, znanosti, kulture, informiranja, mirovinskog sustava, rada, socijale, sporta’, podsjetila je nedavno bivša premijerka Kosor.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.