POTRES U HRVATSKOM GENERALSKOM ZBORU! Četiri generala izašla iz članstva, evo zašto

07.05.2020. 12:39:00

Četiri generala, dva brigadira i jedan pukovnik istupili su iz Hrvatskog generalskog zbora nezadovoljni ponašanjem te udruge u aktualnim događajima. Pismo su HGZ-u poslali 2. svibnja 2020. godine. U pismu navode:

“Poštovani članovi udruge građana Hrvatski generalski zbor, sukladno Statutu HGZ-a i odnosu udruge prema situaciji i društvenim pojavama ne osjećamo više svrhu i potrebu našega članstva i djelovanja u udruzi građana kojoj smo dragovoljno pristupili te naše članstvo smatrajte završenim s datumom naznačenim na dopisu.

Generali: Željko Glasnović, Željko Šiljeg, Miljenko Lasić, Ivica Primorac

Brigadiri: Stjepan Gašljević, Ivan Ančić

Pukovnik Ivica Tomić

General Glasnović je napomenuo ako nije do sada isključen iz udruge da ovim dopisom i službeno prestaje njegovo članstvo u HGZ-u. General Željko Šiljeg za portal Otvoreno kratko je potvrdio informaciju o istupanju iz udruge HGZ.

“Točno je kako sam napustio Hrvatski generalski zbor, a kako je navedeno u pismu i to su isključivi razlozi napuštanja HGZ-a i nikakvi drugi”,  kratko je komentirao general Šiljeg.

Podsjetimo, Andrija Hebrang je nakon incidenta u Okučanima istupio iz HGZ, a kao razlog je naveo “višekratno kršenje Statuta Zbora i temeljnih principa zbog kojih je Zbor osnovan i zbog kojih je postao njegov član”.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.