POTVRĐENO: Andrej Plenković pozitivan na koronavirus!

30.11.2020. 20:02:00

Premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus.

Glasnogovornik Vlade rekao je Plenković na testu za koronavirus pozitivan.

“Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan.

Predsjedniku Vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana.

Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa, izjavio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Kao što je poznato, premijer je već nekoliko dana u samoizolaciji nakon što je i njegova supruga prošlog tjedna dobila pozitivan nalaz na koronavirus. Današnju sjednicu Vlade vodio je iz svog doma.

Premijer nije prvi član Vlade koji se zarazio koronavirusom. Prije njega su covid-19 preboljeli ministri Ivan MalenicaNikolina BrnjacNataša TramišakOleg Butković te Vili Beroš, kojemu je ponedjeljak bio prvi dan na poslu nakon propisane izolacije.

Predsjednik hrvatske Vlade nije ni prvi državni čelnik koji ima koronu. Među istaknutijim svjetskim liderima zarazili su se britanski premijer Boris Johnson, američki predsjednik Donald Trump, bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, brazilski predsjednik Jair Bolsonaro, armenski premijer Nikol Pašinjan, princ Albert II od Monaka…

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.