POTVRĐENO: OTKAZAN EURO! Igrat će se tek iduće godine, a to je loše za Hrvatsku!

17.03.2020. 16:39:00

Euro je odgođen do ljeta 2021. godine! Vijest je upravo potrdio Norveški nogometni savez, koji je na Twitteru objavio da je sljedeće Europsko prvenstvo zakazano za ljeto naredne godine, od 11. lipnja do 11. srpnja!!!

Tariq Panja, novinarka New York Timesa, je potvrdila sve dolje navedeno. Prijedlog je da se Euro odgodi do ljeta 2021., da se prvenstva pokušaju dovršiti do 30. lipnja, a UEFA je osnovala i dvije radne skupine. Jedna će se  baviti kalendarskom problematikom, a druga financijama.

Na vidokonferenciji je sudjelovao i predsjednik HNS-a Davor Šuker koji se nalazi u samoizolaciji, a nosio je dvostruku ulogu budući da je ujedno i član Izvršnog odbora Uefe.

Šuker je najavio da će također biti jedan od onih tražiti odgodu Eura, a ovih se dana u medijima puno nagađalo o tome štu su mogući ishodi.

Pisalo se tako da će predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin predložiti da Euro počne 23. studenoga, ali i da je vrlo vjerojatan ishod odgoda do 2021. godine, što se na kraju i dogodilo.

U svakom slučaju, svi će u ovoj priči tražiti načine kako nadoknaditi već nastale financijske gubitke, da si ne lažemo, novac će ovdje svima misao vodilja, međutim treba na umu imati i još jedan važan detalj, da će se u određenu ruku raditi račun bez krčmara jer je trenutačno nemoguće predvidjeti kada bi pandemija mogla stati.

U međuvremenu je objavljena informacija da je Kozo Tashima, predsjednik Japanskog nogometnog saveza i jedan od članova vijeća FIFA-e, obolio od koronavirusa. Japanski mediji prenose da je tijekom veljače i ožujka boravio u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

Marca također prenosi priču koja se u ponedjeljak pojavila u britanskim medijima, da UEFA od klubova traži da uplate 300 milijuna eura u takozvani Fond solidarnosti zbog štete nastale odgodom Europskog prvenstva.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.