Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo je šefa policije Nikolu Milinu. Mora platiti 600 eura

08.12.2023. 14:08:00

MOŽE U DVIJE RATE

On je naš obveznik i mi primjenjujemo naš Zakon kojim je jasno propisano da dužnosnici i obveznici ne mogu primati dodatne naknade s osnova obnašanja dužnosti, rekla je šefica Povjerenstva

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je u petak odluku u predmetu glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, te ga je kaznilo s 600 eura, prenosi 24sata.

Povjerenstvo je 10. listopada 2023. godine pokrenulo predmet protiv Miline zbog moguće povrede Zakona u dijelu dodatnih naknadi i tu u dijelu Zakona iz 2011. godine koji je bio na snazi u jednom dijelu i u odnosu na povredu novog Zakona iz 2021. godine

Povjerenstvo je utvrdilo da je Milina po Zakonu iz 2011. godine kao obveznik od 2017. godine do 2021. godine u vidu dara za dijete, božićnice te regresa primio 18.050 kuna.

Što se tiče Zakona o sprječavanju sukoba interesa iz 2021. godine Milina je, tvrdi Povjerenstvo, u 2022. godini na osnovu dodatnih naknada primio nešto više od 6750 kuna.

- On je naš obveznik i mi primjenjujemo naš Zakon kojim je jasno propisano da dužnosnici i obveznici ne mogu primati dodatne naknade s osnova obnašanja dužnosti - rekla je predsjednica Povjerenstva.

Dodala je kako smatra da je glavni ravnatelj policije povrijedio odredbe Zakona i da nije smio primati spomenute naknade.

- Prilikom izricanja sankcije u vidu sam imala dvije okolnosti da Povjerenstvo u odnosu na tog obveznika nije vodilo nikakve postupke i da su relativno primljene naknade nisu ajmo tako reći bile velike naknade. Za naknade koje je primao za vrijeme staroga Zakona moj prijedlog za sankciju je 600 eura na dvije rate, a što se tiče sankcije za povredu novog Zakona moj prijedlog je opomena - kaže predsjednica.

Izvor: 24sata/Foto:snimka zaslona/policija.gov.hr

Izvorni autor: PDN/24sata/Luka Safundžić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.