Povodom Dana Hrvatske vojske: Pojačana aktivnost HV-a u Zagrebu uz molbu građanima za razumijevanje

27.05.2023. 09:58:00

U povodu obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, kao i 32. obljetnice ustrojavanja HV-a, u subotu i nedjelju će se u Zagrebu provoditi aktivnosti Hrvatske vojske, koje će rezultirati pojačanom bukom, priopćio je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH). Ujedno, vlasnici dronova su pozvani da ih ne koriste tijekom tih aktivnosti, prenosi Dnevnik.hr.

U nedjelju, 28. svibnja, na RSC-u "Jarun" će se održati izložba vojne opreme i naoružanja Hrvatske vojske, pokazne vježbe pripadnika HV-a te prigodan letački program iznad Zagreba. Generalna proba aktivnosti će se održati u subotu, 27. svibnja 2023., kako je priopćeno u petak iz MORH-a.

Tijekom navedenih aktivnosti očekuje se pojačana buka na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, stoga MORH moli građane za razumijevanje.

Također, Ministarstvo obrane poziva i moli vlasnike bespilotnih letjelica (dronova) da se pridržavaju zakonske regulative te da tijekom subote i nedjelje ne koriste dronove na području Zagreba zbog planiranih aktivnosti povodom 32. obljetnice Hrvatske vojske.

U vezi s tim, u petak poslijepodne je iz zagrebačke gradske uprave priopćeno da je, na zamolbu MORH-a, Grad Zagreb dao suglasnost za privremeno zatvaranje prometa. Konkretno, zatvaranje prometa će se provesti 27. svibnja od 13 do 21 sati te 28. svibnja od 6 do 24 sata na lokaciji ŠRC Jarun, od ulaza Hrgovići do ulaza Hrvatskog sokola. Također, 28. svibnja od 13 do 16 sati bit će zatvoreno parkiralište kod Crkve Svete Mati Slobode na Jarunu.

U priopćenju se ističe da je svaki zadnji vikend u mjesecu vikend bez automobila na Jarunu, te će se u ŠRC moći ulaziti samo službenim vozilima i vozilima koja su potrebna sportskim klubovima koji djeluju unutar Jaruna. Dodatno, naglašava se mogućnost parkiranja u Ulici Hrvatskog Sokola i na novouređenom parkingu kod ulaza kod Hrvatskog Sokola.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:MORH

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.