POVRATAK "KUĆI" NAKON OSAM GODINA: Marko Pjaca je novi igrač Dinama

03.07.2024. 19:40:00

Marko Pjaca novi je igrač Dinama. Dosadašnji krilni igrač Rijeke tako se nakon osam godina vratio u Dinamo.

Ovaj dosadašnji krilni igrač Rijeke i dalje drži rekord najskupljeg Dinamovog transfera, jer je 2016. godine prodan u Juventus za 29,4 milijuna eura. Juventus je imao velike planove s Pjacom, ali su teške ozljede tijekom reprezentativnih nastupa s Hrvatskom osujetile te planove. Samo tri mjeseca nakon dolaska u Juventus, Pjaca je slomio fibulu, što ga je udaljilo s terena na tri mjeseca. Nakon što se uspješno vratio i postigao pobjednički gol protiv Porta u osmini finala Lige prvaka, Pjaci su na utakmici Hrvatske u ožujku 2017. pukli križni ligamenti, zbog čega je morao pauzirati pola godine. Njegova karijera stagnirala je sve do dolaska u Rijeku, gdje je ponovno izborio mjesto u reprezentaciji i sada se vraća u Dinamo.

"Dinamo će zauvijek biti moj klub, što je normalno za dečka iz Zagreba. Sanjao sam o tome da budem nogometaš Dinama, uvijek ću navijati za njega i pratiti utakmice." Tako je govorio nedugo nakon odlaska iz Zagreba, nakon što je s dva pogotka pomogao Dinamu da se drugi put zaredom plasira u Ligu prvaka i potom ostvario veliki transfer u Juventus. Samo dva mjeseca kasnije, s Juventusom je zaigrao u Ligi prvaka protiv Dinama na Maksimiru. Sada, osam godina kasnije, ponovno je u svom najdražem dresu. Nekadašnji plavi wunderkind i miljenik maksimirskih navijača, Marko Pjaca, ponovno je Dinamov igrač. Potpisao je višegodišnji ugovor i započeo svoj treći mandat u klubu, od čega drugi u prvoj momčadi. Time je zaključio svoju desetomjesečnu epizodu u Rijeci, s kojom je prošle sezone bio ozbiljan izazivač Dinamu, kako u prvenstvu, tako i u Kupu.

S navršenih 29 godina, Pjaca se vraća u Maksimir s obnovljenim statusom hrvatskog reprezentativca, spreman osnažiti Dinamov ofenzivni arsenal. Dinamo ga je kupio za 1,5 milijuna eura, a Pjaca donosi klubu veliku kvalitetu. Probojan, brz, snažan i tehnički potkovan, krilo koje se s lijeve strane probija prema sredini i namješta na desnu nogu, prošle sezone često je bio neuhvatljiv za čuvare u HNL-u. U Dinamu će svoju vještinu morati pokazati i u Ligi prvaka.

 

Izvor: PDN/Foto: GNK Dinamo

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.