Požar u Solinu: Borba s vatrom nastavlja se i nakon 24 sata, vjetar otežava gašenje

12.08.2024. 08:32:00

U nedjelju rano poslijepodne izbio je požar na području Solina, u predjelu Voljak. I nakon više od 24 sata, vatrogasci se i dalje bore s vatrenom stihijom. Požar je započeo oko 14:40 sati u Rupotini, a jak vjetar otežava napore vatrogasaca da ga u potpunosti ugaše.

U gašenje su se uključili kanaderi, a na terenu su prisutni vatrogasci iz brojnih jedinica: DVD Solin, DVD Vranjic, DVD Klis, DVD Dugopolje, DVD Muć, DVD Zagora, JVP Split, DVD Split, DVD Slatine, DVD Kaštela, DVD Gomilica, DVD Mladost, JVP Trogir, DVD Trogir, DVD Marina, DVD Omiš, DVD Dugi Rat, DVD Gata, DVD Kučiće, JVP Sinj i JVP Split.

Uslijed složenih uvjeta na terenu, poput snažnog vjetra, borba s vatrom i dalje traje. Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Split i dalje koordinira intervenciju i pruža podršku svim uključenim jedinicama.

Izvor: 24sata

Izvor: 24sata/Foto:video screenshot/youtube

Izvorni autor: PDN/24sata/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.