Požar u staračkom domu: Dva štićenika smrtno stradala, jedan u bolnici, 19 evakuirano

28.09.2020. 11:47:00

Požar u Obiteljskom domu za starije Providenca u Dugom Ratu, u kojem su smrtno stradala dva štićenika, izbio je u jednoj od soba na prvom katu zbog čega je 19 korisnika evakuirano, a neslužbeno se doznaje i kako je u splitski KBC primljena jedna osoba koja nije životno ugrožena. Očevid se nastavlja u ponedjeljak

U splitski je KBC prevezen korisnik doma koji se nagutao dima zbog čega je prevezen u bolnicu. U domu je, kako je neslužbeno potvrđeno, u trenutku izbijanja požara, bilo 50-tak korisnika. Sanja Nazlić iz splitske policije potvrdila je kako su evakuirani štićenici premješteni u prizemlje doma.

Požar je u Providenci izbio u 19.20 sati, gasilo ga je 30-ak vatrogasaca iz DVD-ova Omiš i Dugi Rat, a vatru su stavili pod kontrolu oko 20 sati.

'Odmah nakon prve dojave o požaru u Domu za starije osobe u Dugom Ratu na teren smo poslali vatrogasce iz DVD- a Omiš i Dugi Rat. Ljudi su nam na terenu i još ne znamo pojedinosti', kazao je u nedjelju navečer dežurni u DVD-u Dugi Rat.

'Prva ekipa s tri vatrogasca upućena je na prvi kat u sobu u kojoj je izbio požar. Djelatnica doma ga je već ugasila aparatom. Sve je bilo puno dima pa su se prostorije trebale provjetriti. S viših katova evakuirali smo korisnike doma u prizemlje. U intervenciji je sudjelovalo 30 vatrogasaca iz Omiša i Dugog Rata sa sedam vozila', rekao je zapovjednik DVD-a Dugi Rat Pave Tomić za Dalmatinski portal.

Izvor: tportal.hr/Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izvorni autor: T.Ba.

Autor: