POZIV-HVIDRA ZADAR: U subotu, 20. lipnja, u Nadin dolaze heroji Vukovara pokloniti se žrtvi Nadina i herojima Nadina

19.06.2020. 10:18:00

U 20:45h na igralištu osnovne škole Nadin projekcija filma “Slike iz života ratnika”...Posebno pozvamo mlade da upoznaju stvarne hrvatske heroje koji su prošli pakao obrane Vukovara od srpskog i jna agresora...

Poštovani žitelji Zadarske županije!

U subotu, 20. lipnja, u Nadin dolaze heroji Vukovara pokloniti se žrtvi Nadina i herojima Nadina.

Program počinje u 20h

– polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomenika svim Nadinskim civilnim i vojnim žrtvama: Na službenom protokolu sudjeluje i Hrvatska vojska uz svečani postroj svih hrvatskih ratnih zastava.

– u 20:45h na igralištu osnovne škole Nadin projekcija filma “Slike iz života ratnika”

Glavni protagonist filma je pukovnik Ivan Anđelić Doktor kao i pukovnik Ivica Arbanas Lipi. Važno je napomenuti kako je njihov suborac, dragovoljac obrambenog Domovinksog rata, Vukovarac Nikola Margarin porijeklom iz mjesta Korlata pokraj Nadina. I on dolazi u subotu u Nadin i prvi puta će vidjeti ove krajeve iz kojih potječe te upoznati ljude iz svoje obiteljske loze.

Među nazočnima bit će i pripadnik Tigrova, dragovoljac Zvone Gelemanović kojeg je Šljivančanin iznio kao ranjenika iz vukovarske bolnice. Bit će tu i Zdenko Štefančić, također pripadnik 4. Vukovarske bojne 3. Gardijske brigade kojoj je na čelu bio pukovnik Ivica Arbanas. G. Štefančiću su 1992.g. u Borovu selu srpske paravojne formacije potpomognute JNA ušle u njegovu obiteljsku kuću te zvjerski ubili njegovu četverogodišnju kći Martinu Štefančić i njegovu majku Bernardicu Štefančić a teško ranile njegova brata Željka Štefančića.

Pozivamo sve da se u što većem broju odazovu na projekciju filma “Slike iz života ratnika” koja počinje u 20:45h ispred OŠ u Nadinu.

Ulaz je za sve besplatan, a nakon projekcije ovog iznimnog filma biti će organizirano druženje. Imat ćete svi priliku osobno se podružiti s herojima obrane grada Vukovara i Nadina. Posebno pozviamo mlade da upoznaju stvarne hrvatske heroje koji su prošli pakao obrane Vukovara od srbočetničkog i JNA agresora

HVIDRA ZADAR

Izvor: Braniteljski-portal.com/PDN

Izvorni autor: M.M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.