POZIV NA TRIBINU: KONTROVERZE O SUDJELOVANJU I BROJU POGINULIH BOŠNJAKA (MUSLIMANA) U OBRANI REPUBLIKE HRVATSKE TIJEKOM DOMOVINSKOG RATA

06.11.2023. 14:53:00

Udruga za promicanje istine o hrvatskoj povijesti, u ciklusu tribina o Domovinskom ratu, poziva zainteresiranu javnost na tribinu

KONTROVERZE
O SUDJELOVANJU I BROJU POGINULIH BOŠNJAKA (MUSLIMANA) U OBRANI REPUBLIKE HRVATSKE TIJEKOM DOMOVINSKOG RATA

ZAGREB – Ilica 48 (prizemlje dvorišne zgrade) Utorak, 7. studenoga 2023. u 18:00 sati

Ispred zagrebačkog Islamskog centra i džamije 2012. godine sagrađen je Spomen park sa spomen-obilježjem Bošnjacima braniteljima Hrvatske. Na 28 kamenih ploča, pored upisanih imena, piše da se spomenik podiže u znak zahvalnosti i trajnog sjećanja na poginule Bošnjake u Domovinskom ratu. Nekoliko je ploča prazno i one su spremne za upisivanje novih imena. S obzirom na to da je prema popisu stanovništva iz 1991. godine u Republici Hrvatskoj bilo 43.469 Muslimana, hrvatska javnost već godinama u nevjerici sluša i na brojnim mrežnim stranicama s čuđenjem čita da je u postrojbama Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata sudjelovalo oko 25. 000 Bošnjaka, od kojih je više od 1.100 poginulo. Osim toga, na spomeniku su upisana i brojna imena hrvatskih branitelja koji su Hrvati i katolici, a ne Bošnjaci ni Muslimani, pa se zbog toga pitamo koji zapravo smisao ima ovaj očito nevjerodostojni popis ispred zagrebačkog Islamskog centra?

Na tribini će govoriti:

- Mr. sc. Ivan Kozlica, povjesničar

- Mr.sc. Augustin Bašić, novinar

- Ahmet Puškar, hrvatski branitelj

- Zdravko Vladanović, moderator

Radujemo se Vašem dolasku!

Prof. dr. sc. Andrija Hebrang,
predsjednik Udruge

Izvorni autor: PDN/Udruga za promicanje istine o hrvatskoj povijesti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.