POZNATE POSTAVE: Petković na klupi, pogledajte kako je Krznar zakrpao rupu u napadu

08.04.2021. 20:34:00

DINAMO - VILLARREAL (UŽIVO OD 21 SATI)

DINAMO: Livaković - Ristovski, Theophile, Lauritsen, Gvardiol - Ademi, Jakić, Ivanušec, Majer, Oršić - Atiemwen

VILLARREAL: Rulli - Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza - Capoue, Dani Parejo, Trigueros - Gerard Moreno, Chukwueze, Bacca

--------------------------------------------------------------------

>>> Livaković već dostigao Ladića

Dominik Livaković je izjednačio klupski rekord kad se radi o najviše nastupa u europskim utakmicama u Dinamovoj povijesti. S ukupno 43 nastupa poravnao se s Draženom Ladićem. Ako sve bude u redu, u uzvratnoj utakmici sa Žutom podmornicom Livaković postaje amostalni rekorder s 44 europska nastupa u plavom dresu. Treće mjesto dijele Zlatko Škorić, Tomislav Butina i Ivan Kelava sa po 36 europskih utakmica. 

image
Usporedba Din-Vill
 JL

>>> Coquelin pamti poraz iz Maksimira

Mario Gaspar, aktualni kapetan španjolskog nogometnog prvoligaša Villarreala, pisali smo, igrao je za Žutu podmornicu u onoj utakmici u Maksimiru prije 11 godina, bila mu je to druga europska utakmica u karijeri. Pamti on taj poraz od 2:0, ali nije jedini igrač Villarreala koji je već gubio u Maksimiru. Izgubio je ovdje i 2015. godine Francuz Francis Coquelin u dresu Arsenala. Dinamo je pobijedio 2:1, a Coquelin je ušao s klupe u 64. minuti umjesto današnjeg Arsenalova trenera Mikela Artete.

image
Dinamo protiv Španjolaca
 SN

>>> Kako je trener Modrih Damir Krznar najavio na press konferenciji u srijedu, u udarnom sastavu Dinama za večerašnju utakmicu neće biti Marija Gavranovića, dok će drugi napadač Bruno Petković susret započeti s klupe i vjerojatno dobiti 20-ak minuta.

Najavu napisao: Tomo Ničota

Damir Krznar “skinuo” je Mourinha, može li i Emeryja? S tim pitanjem probudio se i on sam u četvrtak, vjerojatno još jednom proanalizirao Villarreal. Jer, znamo da Krznar i njegov team, pomoćnici Peternac i Milin te analitičar Attias, temeljito prolaze svaki detalj svoje i suparnikove mane i vrline, Villarreal je zadnjih dana sva tri obroka u jednom.

- Uživamo u dobroj atmosferi i u vedrom tonu dočekujemo Villarreal koji je u jako dobroj formi i u prvenstvu i u Europi. Dostojan protivnik koji će ponovno testirati naše sposobnosti i koliko zaista možemo - rekao je smireno, kao i uvijek, Dinamov trener.

Imamo respekt

Svjestan je da se Dinamov imidž u Europi pobijedio nakon izbacivanja Tottenhama. Modri više nisu momčad koju itko smije i želi podcijeniti, a i Emery i igrači Villarreala zadnjih su dana govorili o Dinamu s puno komplimenata.

- Apsolutno, to je istina, istaknuo sam i nakon Tottenhama da nas respektiraju, kad je Mourinho postavio najbolji sastav protiv nas. I Villarreal će se postaviti jednako, više nismo “underdog”, nitko nas takvima ne smatra. Takva uloga nam i otežava posao. Villarreal je favorit, ali mi čekamo šansu iz sjene i želimo nešto napraviti, vjerujemo i da možemo.

image
 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Kakav Dinamo može očekivati u dvoboju sa Španjolcima?
- Dinamo će se malo prilagoditi stilu igre Villarreala, želimo parirati u sredini, tamo je Parejo koji se spušta i donosi loptu Morenu... Nije laka zadaća njega zaustaviti, ali imamo planove kako igrati. U napadu trebamo iz čvrstog bloka ići kontranapad, međutim, probat ćemo i kroz posjed ugroziti Villarreal. Ipak je to naš način igre, u njemu se najbolje osjećamo. Promjene? Ne bi trebale biti ekstremne, ali bit će nekih uloga koje inače nisu uobičajene za neke naše vezne igrače u veznoj liniji, prije svega, u defenzivi.

Koji stil igre Dinamu više odgovara, tko više leži Modrima, Tottenham ili Villarreal?
- Samim time što smo prošli Tottenham, rekli bismo da nam više leži, iako to možda zvuči neobično... Tottenham igra okomito, sa što manje dodira, ide konkretno na gol. Villarreal voli posjed, ima tu i tiki-take, teže je parirati. Kad si dulje bez lopte treba istrpiti jer to nije naš stil. Treba uvjeriti igrače da nije ni loše ako minutu-dvije nemamo loptu, moraju ostati koncentrirani, a onda kad uzmemo loptu iskoristiti priliku. Mogu reći da je u pripremi utakmice teži je bio Villarreal.

Još je malo pojasnio strategiju Dinama u ovoj utakmici.
- Naša strategija je suziti prostore između veznog reda i zadnje linije, tu ne smijemo dati prostora Morenu, ali tu je i Bacca koji dobro napada prostor, Mano koji je krilo... - zaključio je Krznar.

Izvor: sportske.hr/Foto: Ilustracija tportal.hr

Izvorni autor: SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.