POZNATI DETALJI POSLJEDNJEG ISPRAĆAJA: Zlatko Kranjčar bit će pokopan u Aleji velikana na Mirogoju

02.03.2021. 12:00:00

Prošlog tjedna tamno je pokopan njegov imenjak i rukometni velikan Zlatko Saračević

U zagrebačkom hotelu Westin ovog će će petka točno u podne biti organizirana komemoracija, a nakon toga će uslijediti i sprovod na Mirogoju u Aleji velikana legendarnog Zlatka Kranjčar, koji je preminuo u 65. godini života u KBC-u Merkur nakon kratke i teške bolesti.

Kranjčar je bio jedan od najboljih nogometaša u povijesti Dinama, bio je prvi kapetan Vatrenih, bivši izbornik hrvatske reprezentacije te igračka i trenerska legenda.

Marko Prpic/PIXSELLFoto: Pixsell

Bio je član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine donijela titulu nakon 24 godine. Igrao je i za Rapid, te St. Polten. Bio je i jedan od svega 14 igrača koji nastupili u premijernom nastupu hrvatske reprezentacije protiv SAD-a u listopadu 1990. godine i to kao kapetan.

U trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove, kao i hrvatsku reprezentaciju od 2004. do 2006. godine. U 25 nastupa na klupi Vatrenih upisao je 11 pobjeda, osam remija i šest poraza. Njegov sin Niko, također je bio odličan nogometaš i hrvatski reprezentativac.

Izvor: Sportski.net /PDN/Foto:Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Izvorni autor: Sportski.net

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.