POZNATI DETALJI SMRTI NAJMLAĐE ŽRTVE KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ: I ranije je bio u teškom stanju, odmah je završio na respiratoru

07.04.2020. 17:45:00

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije u priopćenju je naveo kako je 46-godišnji muškarac koji je sinoć preminuo od koronavirusa bio osoba s invaliditetom te je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta

Stožer Civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije objavio je detalje vezane uz jučerašnju smrt 46-godišnjaka u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu. U njihovom se priopćenju navodi kako je muškarac iz Pregrade u teškom stanju primljen u izolaciju zabočke bolnice još 28. ožujka u večernjim satima.

“Odmah po dolasku i procjeni stanja, pristupilo se mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je stavljen na respirator i stabiliziran, a u ranim jutarnjim satima 29. ožujka 2020. godine dogovorno je premješten na daljnje liječenje u Kliniku za zarazne bolesti ‘dr. Fran Mihaljević’, gdje je liječen do 06. travnja 2020. godine, kada je unatoč svim primijenjenim mjerama preminuo. Važno je za naglasiti da se radilo o pacijentu koji je bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije i koji je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta”, stoji u priopćenju.

Stožer je izrazio sućut obitelj preminulog te još jednom pozvao sve građane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera zaštite, “jer jedino na taj način bit ćemo uspješni u suzbijanju pandemije.”

Izvor: net,hr/Foto: Fah

Izvorni autor: Danas.hr

Autor: