PRAVOMOĆNA PRESUDA Poduzetnik bejzbol palicom prebio poznatog trenera, navodno je uhvaćen u klinču s njegovom suprugom

17.02.2022. 19:34:00

Poznati poduzetnik iz podravskog kraja pravomoćnom presudom Općinskog suda proglašen je krivim zbog premlaćivanja i teškog ozljeđivanja bejzbolskom palicom također poznatog nogometnog trenera. Ružan se okršaj dogodio 29. siječnja 2017. godine oko 15.00 sati, javlja Podravski.

Poduzetnik je kaznenim nalogom prvotno proglašen krivim te je osuđen na devet mjeseci uvjetnog zatvora, no žalio se nakon čega je kazneni nalog ukinut i krenulo se u ‘pravo’ suđenje na Općinskom sudu. I nakon tog suđenja koje je završeno u listopadu 2020. godine poduzetnik je proglašen krivim, a osuđen je na jedinstvenu kaznu od 10 mjeseci uvjetno. Žalio se i na tu presudu, no Županijski sud u Slavonskom Brodu njegovu je žalbu odbio i sredinom prošle godine potvrdio prvostupanjsku presudu Općinskog suda.

SLOMIO MU DVA PRSTA

Prema pravomoćnoj presudi, trener se nalazio na suvozačkom sjedištu automobila, a poduzetnik ga je bejzbolskom palicom izudarao po rukama i tijelu. Treneru je slomio dva prsta lijeve šake, a pored toga nanio mu je i krvni podljev desnog lakta i koljena s višestrukim oguljotinama. Uz sve to, poduzetnik je, nakon što je trener pobjegao iz autuomobila, zaprijetio treneru da će ga ubiti i kako s njim još nije završio.

U javno objavljenoj presudi koju je Podravski list dobio od suda, otkriveni su razlozi zbog čega je poduzetnik napao trenera. Kako je rekao, taj dan rješavao je poslove oko zimskih guma. Bio je na jednoj benzinskoj, a kako na njoj nije bilo osobe za gume, otišao je na drugu benzinsku. Primijetio je svoj automobil koji je inače vozila njegova supruga.

– Krenuo sam pješice prema svom parkiranom automobilu, otvorio vrata od suvozača i kako nikoga nije bilo na prednjim sjedalima, zbunilo me što je moj auto nezaključan. U tom trenutku otvorila su se zadnja desna vrata iz kojih je izašao (…) polugol. Imao je samo donji dio trenirke, a prsa su mu bila gola i u tom trenutku on je nestao. Na zadnjem sjedalu vidio sam svoju ženu koja je imala donji dio hlača otkopčanog šlica, bila je od struka gola – rekao je u svojoj obrani osuđeni poduzetnik. Dodao je kako je bio u šoku kada ih je vidio. Kako je naveo u obrani, šokirao se jer je možda očekivao nekoga, “ali ne u takvom stanju”.

“NISAM MOGAO VJEROVATI”

– Bio sam zatečen, nisam mogao vjerovati tome što sam vidio i počeo sam se svađati sa ženom koja je izašla van i počela se oblačiti jer su joj stvari bile na prednjem sjedalu. Pogledao sam gdje je (…), ali ga nisam vidio, niti sam vidio u kojem je smjeru otišao. S njim nije bilo nikakvih fizičkih kontakata, niti sam imao fizičkih kontakata sa svojom ženom. Svađa, odnosno razgovor je bio “kako si mogla, ne samo zbog nas, nego i djece”, i rekao sam joj da sam sve mogao očekivati, ali to ne – naveo je u svojoj obrani okrivljeni i rekao kako je sa ženom sjeo u auto i odvezao ih kući. Dodao je kako su u tom autu ostale stvari (…), mobitel, torbica, jakna, gornji dijelovi odjeće.

– To je žena spakirala u vreću koju sam bacio u dvorište njegove bivše supruge. To govorim zato, jer da sam imao nešto protiv njega, ne bih mu te stvari vraćao – kazao je poduzetnik i rekao kako je oba sina preselio iz kluba u kojem oštećeni trenira i škole.

“RAZGOVARALI SMO O NJEZINOM SINU”

Pretučeni trener na sudu je u svom iskazu rekao kako je optuženikova supruga došla sa svojim automobilom ispred klupskih prostorija jer su se dogovorili da će razgovarati s njom u vezi njezinog sina. Sjeo je na mjesto suvozača i ona je zaustavila automobil na parkiralištu gdje su nastavili razgovor. Nakon 20 minuta netko je otvorio vrata.

– Prepoznao sam optuženika koji mi se glasno obratio prijetnjama: “Ubit ću te p**** ti materina, ti ćeš j**** moju ženu”. Zamahnuo je bejzbolskom palicom, počeo me tući dok sam sjedio na suvozačkom sjedištu auta. Udario me palicom po desnoj ruci tri do četiri puta, pa sam glavu pokušao zaštititi lijevom rukom na kojoj sam zadobio dva udarca po šaci. Osjetio sam jaku bol, viknuo (ženi okrivljenika nap.a.) da izađe van, da može preko vozačeve strane izaći iz vozila i izbjeći daljnje udarce bejzbolskom palicom. Prilikom izvlačenja preko vozačeva sjedala optuženi mi je zadao još dva do tri udarca po koljenu desne noge – kazao je pretučeni trener i nastavio da, kada je uspio izaći iz automobila, stao je na noge, prema njemu je krenuo okrivljeni mašući palicom, opsovao mu je majku i rekao da će ga ubiti. Kako je osjećao jake bolove u obje ruke i desnoj nozi, potrčao je prema rubu šume i čuo kako mu viče da će ga ubiti i da s njim nije završio.

– Nisam se okretao prilikom trčanja, ali sam čuo vrisak (okrivljenikove supruge nap.a.), okrenuo se i vidio optuženog da prema ženi zamahuje palicom uslijed kojih je udaraca ona pala na tlo. Zvao sam prijatelja da dođe po mene, objasnio mu gdje se nalazim i koji me odvezao u stan. Tamo sam se pribrao, ispričao što se dogodilo, na što me on dovezao do policije gdje sam podnio prijavu i na kraju otišao u bolnicu gdje mi je pružena pomoć – rekao je u svom svjedočenju pretučeni trener.

ISKAZ SUPRUGE PAO U VODU

Tijekom suđenja sudac je u tijeku dokaznog postupka saslušao medicinskog vještaka, koji je posvjedočio oko načina ozljeđivanja i prirode ozljeda. Vještak je rekao kako su te ozljede nanošene tako da su njih dvoje, napadač i žrtva, bili sučelice, a ozljede nanesene oštećenom naveo je kako su ‘klasične obrambene’. Sudac je uvažio nalaz sudskog vještaka prilikom odlučivanja o krivnji okrivljenog poduzetnika, no nije vjerovao iskazu njegove supruge. Ona je na sudu posvjedočila u korist supruga i rekla da on palicom nije teško ozlijedio trenera i prijetio mu kako se ovaj tereti optužnicom. Sud, kako je navedeno u presudi, “kritički cijeni i ne vjeruje iskazu privilegiranog svjedoka jer je očito da je ona kao supruga optuženika zainteresirana za što povoljniji ishod ovog postupka koji se vodi protiv njezinog supruga”.

Izvor: podravski.hr/Foto: Fah

Izvorni autor: Karlo Eisenbeisser

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.