PRED ULASKOM U MAKARSKU: Jučer se sudarila dva Audija iz pratnje premijera Plenkovića

17.02.2021. 15:54:00

Neposredno prije jučerašnjeg dolaska u Makarsku dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala dva vozila iz pratnje premijera Andreja Plenkovića.

Nezgoda se dogodila pred ulazom u Makarsku, o čemu svjedoče i fotografije koje je dobila Makarska danas. a kako doznaje portal, sve je srećom prošlo samo s materijalnom štetom. Oštećeni Audi tijekom jučerašnjeg popodneva bio je parkiran kod benzinske pumpe na ulazu u grad.

Kako je potvrdila PU splitsko-dalmatinska, nezgoda s materijalnom štetom dogodila se u 11.53 u Krvavici na kolniku državne ceste D-8. Prouzročio ju je vozač Audija zagrebačkih registracijskih oznaka prometujući južnom trakom u smjeru istoka, a zbog nedržanja dovoljnog razmaka prednjim dijelom udario je u iduće vozilo u koloni. Vozaču je izdan prekršajni nalog.

Vozila nisu iz štićene kolone

Iz Vlade su za tportal potvrdili incident, navodeći kako dva vozila nisu bila dio štićene kolone premijera Plenkovića, ali da je riječ o službenim vozilima koja su bila u Makarskoj službeno povodom premijerova posjeta tom gradu.

“U jučerašnjoj prometnoj nezgodi kod Makarske sudjelovala su dva vozila UZOP-a (Ured za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske), a ne službena MUP-ova vozila koja čine štićenu kolonu i vozila pod pratnjom. UZOP-ovi automobili nisu bili dio štićene kolone vozila prigodom dolaska predsjednika Vlade u Makarsku, već su se vozili iza i nažalost sudjelovali u prometnoj nezgodi.

Nadležna policijska uprava izvršila je očevid te je vozaču izdan prekršajni nalog”, poručili su iz Vlade.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Izvorni autor: Makarska Danas/O.F. / foto MD

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.