PREDIZBORNI KAOS U SDP-u: Raspuštena tijela osječko-baranjske podružnice, Hajduković dao ostavku

27.04.2021. 11:54:00

Na online sjednici Glavnog odbora SDP-a u ponedjeljak uvečer predsjednik Osječko-baranjskog SDP-a Domagoj Hajduković podnio je ostavku na tu dužnost, raspuštena su tijela županijskog SDP-a, a za povjerenika je imenovan bivši saborski zastupnik Damir Tomić iz Đakova.

Kako osječko-baranjski SDP nije uspio usvojiti listu za Županijsku skupštinu jer je sjednica ostala bez kvoruma, a i veliki dio tamošnjih SDP-ovaca protivio se prijedlogu da njihov kandidat za osječko-baranjskog župana bude Denis Ambruš, bivši SDP-ovac koji se pridružio Mostu, Predsjedništvo stranke odlučilo je Glavnom odboru predložiti razrješenje Hajdukovića i imenovanje Tomića povjerenikom sa zadaćom da formira i preda listu do 29. travnja u ponoć.

Hajduković, koji je i član Predsjedništva stranke, na sjednici Glavnog odbora, međutim, podnio je ostavku na dužnost županijskog predsjednika, čime je propao plan Peđe Grbina da imenuju samo povjerenika koji bi potvrdio izbornu listu, ali bez raspuštanja stranačkih tijela. Osječki-baranjski SDP ostao je tako bez tijela, ali članstvo nije raspušteno.

Nakon organizacija u Zagrebu i Vukovaru, i osječko-baranjski SDP na lokalne izbore vodi povjerenik.

Na Glavnom odboru definiran je i prijedlog teksta kojim će se u Saboru tražiti izglasavanje nepovjerenja ministru zdravstva Viliju Berošu, što je inicijativa SDP-a oko koje se okupila oporba. U obrazloženju se kao razlozi za opoziv navode dugovi u zdravstvu, kraj sustava cijepljenja i koruptivne javne nabave.

Glavni odbor prihvatio je i prijedlog da se umjesto Željka Sabe u Predsjedništvo stranke kooptira gradonačelnik Kastva Matej Mostarac dok je s dnevnog red povučena točka o kooptiranju članova Glavnog odbora umjesto onih koji su za Sabom otišli iz SDP-a.

Na sjednici Glavnog odbora raspravljalo se o nadolazećim lokalnim izborima, usvojeno je financijsko izvješće za 2020. godinu, a predsjednik SDP-a Grbin istaknuo je kako je SDP stranka koja poštuje i potiče ravnopravnost spolova te je iskazao uvjerenje da će na ovim izborima, kao i na prošlim parlamentarnim i europarlamentarnima, SDP na svojim listama imati jednak broj muškaraca i žena.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/ Foto: FaH

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.