Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Udruge 108. brigade Zbora narodne garde RH povodom 32. obljetnice osnutka te brigade

20.06.2023. 13:59:00

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je održao sastanak s predstavnicima Udruge 108. brigade Zbora narodne garde RH Slavonski Brod u povodu 32. obljetnice osnutka te brigade.

Predsjednica Udruge, Paula Vdovjak, zajedno s članovima Izvršnog odbora Krunoslavom Zadravcem i Mladenom Bebekom, predstavila je predsjedniku Milanoviću rad Udruge koja broji preko tisuću članova. Glavni cilj Udruge je čuvanje i promoviranje ratnog puta te značaja 108. brigade Zbora narodne garde.

Tijekom Domovinskog rata, 182 pripadnika ove brigade izgubilo je svoje živote, dok je njih 850 ranjeno. Brigada je osnovana 28. lipnja 1991. godine u Podcrkavlju i Sibinju, a kroz nju je prošlo oko 5.500 pripadnika.

Na sastanku se razgovaralo o ulozi koju je 108. brigada imala u Domovinskom ratu, kao i o egzistencijalnim i zdravstvenim problemima s kojima se danas suočavaju hrvatski branitelji, uključujući i bivše pripadnike ove brigade. Uz predsjednika Milanovića, na sastanku je prisustvovao i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata, Marijan Mareković, piše 7dnevno.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Ured Predsjednika Republike Hrvatske/ Marko Beljan

Izvorni autor: PDN/7dnevno/Dnevno.hr/S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.