Predsjednik Milanović sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice osnutka Udruge HVIDR-a Velika Gorica

22.04.2022. 20:58:00

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Velika Gorica.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović rekao je kako je neosporna istina da nije bilo hrvatskih branitelja i vojnika da ne bi bilo niti Hrvatske. „Što vrijeme više protječe, što smo dalje od toga, te stvari su naprosto jasnije”, rekao je i zahvalio svim braniteljima.

„Prije trideset godina osnovana je vaša Udruga. To je bilo vrijeme nakon Sarajevskog primirja, vrijeme neizvjesnosti, straha i nedoumice. Trideset godina kasnije jasno je što se sve tada dogodilo i koliko je to bila velika uspješna i moćna priča“, istaknuo je predsjednik Milanović najavivši svoj sutrašnji odlazak u Livno.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

„Na sutrašnji dan, prije trideset godina u Livnu i okolici obranjena je Dalmacija i Split. Idem sutra posjetit našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini, neovisnoj Bosni i Hercegovini, prema kojoj nemamo nikakve pretenzije ni ambicije, ali imamo dužnost i volju da zaštitimo politička prava Hrvata. Ta pomoć nije, neće i ne može biti vojna i oružana kao što je bila prije trideset godina“, rekao je predsjednik Milanović zaključivši kako je Hrvatska prije trideset godina ovisila o jako malom broju hrabrih ljudi koji su danas hrvatski branitelji, hrvatski vojnici i hrvatski osloboditelji.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Izvor: Nacionalno.hr/PDN/FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Izvorni autor: Nacionalno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.