Predsjednik: Vojnici su drogu kupili od organiziranog kriminala. Samo, koliko ih je i dio tog istog kriminala?

16.10.2021. 11:40:00

Nije se moglo ne spomenuti afere koje posljednje vrijeme tresu Ministarstvo obrane, a jedna od najzvučnijih je petero vojnika pozitivnih na kokain.

Javnost i dalje ne zna koliko ćemo platiti opremu za borbene avione koje kupujemo od Francuske, a ugovor bi s Francuzima trebao biti potpisan do kraja godine.

Prvo ih je postrojio predsjednik Zoran Milanović. A zatim dodijelio odlikovanja, medalje i pohvale povodom 30. obljetnice ustrojavanja Glavnog stožera Oružanih snaga.

“Čast mi je što sam primila ovu medalje jer je ona pokazatelj da se trud u ovom kolektivu nagrađuje, vrednije i cijeni”, kazala je stožerna narednica Ana Biloš.

Zanimljivo, kada dolazi vrhovni zapovjednik Zoran Milanović, poznat po tome da ne nosi zaštitnu masku, onda se ona ne nosi niti u dotičnom domu HV-a Zvonimir.

“Čestitam vam vaš dan i smanjite, pobogu, grijanje u ovoj dvorani! I tako nema plina, poskupio je, skuhat ćemo se. Živjeli”, kazao je Milanović.

Unatoč obljetnicama i pohvalama zaslužnima, iz Ministarstva obrane posljednjih mjeseci dolaze i ne tako lijepe vijesti, od smrtnih slučajeva do petero vojnika koji su bili pozitivni na kokain.

Vojni vrh, uključujući i predsjednika Milanovića, smatra da je to zabrinjavajuće, ali neće biti testiranja svih vojnika na opojna sredstva. Poslao je i poruku premijeru koji je zatražio izvještaj odakle droga u MORH-u.

“Otkud vojnicima droga? Kupili su je na crnom tržištu od organiziranog kriminala, to je barem jasno. To premijeru nije jasno odakle im droga? Odite u apoteku pa kupite drogu! Kupili su je na crnom tržištu, tako jedino i postoji. Samo je pitanje, koliko je vojnika bio dio tog lanca? Ili su samo bili kupci. Šta tu nije jasno? Pa to je svakom tupljem srednjoškolcu jasno”, rekao je predsjednik Republike, piše RTL.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/screenshot

Izvorni autor: Priznajem.hr/RTL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.