Predsjednik Zoran Milanović čestitao Uskrs

30.03.2024. 11:36:00

Predsjednik Zoran Milanović obratio se uskrsnom čestitkom svim građanima Hrvatske, kao i Hrvatima u Bosni i Hercegovini te diljem svijeta.

U subotu, povodom blagdana Uskrsa, predsjednik Republike Zoran Milanović poslao je poruku kojom je naglasio duboko značenje ovog blagdana te potrebu za očuvanjem ljudskosti u svijetu koji se suočava s dramatičnim promjenama.

Predsjednikovu čestitku prenosimo u cijelosti:

"Uskrs je blagdan koji se smatra temeljem kršćanstva jer slavi pobjedu života i novi početak, a u suštini slavi pobjedu ljudskosti. Zbog toga je u cijelom kršćanskom svijetu prihvaćen kao najveći blagdan, a to njegovo suštinsko značenje slavi se ne samo među vjernicima nego i kao najveća svjetovna vrijednost.

U današnjem svijetu koji se dramatično mijenja, pri čemu u tim mijenama često na vidjelo izlazi baš nedostatak ljudskosti, isticati i slaviti vrijednosti Uskrsa potrebno je u svakom društvu koje želi mir, sigurnost i toleranciju među ljudima i narodima. Bez ljudskosti, dobrote u čovjeku i ljubavi prema drugima lako se uruše sva postignuća suvremenog društva za koja smo olako mislili da su neuništivi temelji budućnosti.

Kako ljudima u nemirnom svijetu oko nas, tako i hrvatskim ljudima, bili vjernici ili ne, trebaju nada i ohrabrenje da svima može biti bolje i da će svjetlo nadjačati tamu. Uvjeren kako će vrijednosti ljudskosti u konačnici pobijediti, moja je želja da već predstojeći uskršnji blagdan bude početak preispitivanja svega što činimo jer svatko od nas može činiti više i bolje za dobrobit hrvatskog društva.

Svima u našoj Domovini kao i Hrvatima u Bosni i Hercegovini i širom svijeta, želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Neka vam dani uskršnjeg blagdana budu ispunjeni mirom i radošću, provedite ih u okruženju obitelji i prijatelja."

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:arhiva PDN/FB

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/V.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.