Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora kod Plenkovića: Zbog čega su pričali o mjerama sigurnosti u Hrvatskoj?

22.10.2019. 16:01:00

Predstavnici Hrvatskoga generalskog zbora danas su se sastali s premijerom Andrejem Plenkovićem.

“Radi se o vrlo ozbiljnom sastanku, na kojem se razgovaralo o svemu što se dosad radilo. Zbor je podržao rad premijera i Vlade, a usput smo pričali i o mjerama sigurnosti koje Hrvatska provodi oko nekih stvari. Konkretno, o migrantskoj krizi i mjerama koje Vlada provodi po tom pitanju, a pričali smo i o pitanjima vezanima uz Schengen”, kazao je ministar branitelja Tomo Medved.

Rekli su kako su razgovarali i o sigurnosnim pitanjima i programu koji provodi Hrvatski generalski zbor po tom pitanju. Medved je kazao kako ih naoružavanje Srbije ne zabrinjava, te da ozbiljni dužnosnici uvijek analiziraju takve stvari.

Novinarima se nakon toga obratio i predsjednik zbora, Pavao Miljavac.

“Sastanke s premijerom održavamo svakih šest mjeseci. Na ovom sastanku smo govorili o temama koje je spomenuo ministar. Smatram da je sastanak bio jako dobar. Prije svega, htjeli smo vidjeti kako se gleda na sigurnosnu situaciju oko nas. Ulazimo u fazu predsjedanja Europskom unijom, imamo nekoliko dužnosnika na visokim pozicijama u Europi, stoga je važno pričati i o ovoj temi”, rekao je Miljavac.

Također, Miljavac se osvrnuo i na stanje u regiji, te rekao kako ne optužuju nikoga, ali da su svojom analizom ustvrdili kako pojedine izjave koje dolaze iz Bosne i Hercegovine, odnosno Srbije, nisu slučajne, te da provociraju stanje u regiji.

O nadolazećim predsjedničkim izborima, izjavio je Miljavac, nisu razgovarali.

Izvor: Dnevno/Foto: Darko Tomas / CROPIX

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.