Pregovori Škore i Mosta još traju, kamen spoticanja – lista za Dalmaciju

09.05.2020. 12:07:00

Pregovori o zajedničkom izlasku na izbore široke koalicije desno od centra oko Domovinskog pokreta Miroslava Škore dospjeli su u slijepu ulicu, piše u subotu Večernji list.

Iz Škorina najužeg kruga potvrdili su da su pregovori zapeli i to, kažu, zbog preambicioznih i nerealnih apetita Mosta u odnosu na njihov stvarni izborni potencijal, navodi dnevnik.

“Rejting Mosta mjesecima je ispod izbornog praga, u zadnjim anketama navukli su ga iznad 5 posto isključivo zahvaljujući ulaganjima u društvene mreže i intenzivnim PR-om”, komentiraju u Škorinu krugu.

Domovinskom pokretu smeta i što Most zadnjih mjeseci u koalicijsku priču gura Ninu Raspudića koji, kažu, nedvojbeno ima težinu, ali i neprihvatljive zahtjeve u odnosu na svoj realni politički utjecaj, konkretno u drugoj izbornoj jedinici.

Škorina ekipa očito ima vlastitu viziju tko bi trebao biti prvi na listi u izbornoj jedinici koja obuhvaća istok Zagreba, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, no demantiraju da je to Zlatko Hasanbegović. On je saborski mandat prije četiri godine osvojio upravo u ovoj jedinici, i to s HDZ-ove liste, kao kandidat s najviše preferencijalnih glasova, no Večernjakovi izvori kažu kako mu je ovoga puta namijenjena uloga u nekoj drugoj jedinici, vjerojatno u centru Zagreba.

Iako je sam Škoro kazao da se razgovara s pokretom U ime obitelji Željke Markić, iz njegova kruga tvrde da se o njezinu angažmanu na zajedničkoj listi nikada nije razgovaralo.

U Škorinu krugu ne kriju da ni pregovori s Hrvatskim suverenistima ne idu glatko. Ipak, inzistiraju da je široka koalicija još uvijek moguća, donosi Večernji list. (Hina)

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.