PREMA OVOJ PLJAČKI, INA BI USKORO MOGLA IZGLEDATI KAO SITNIŠ! Razotkriva se ‘crni rekord gospodarskog kriminala’ u povijesti Hrvatske: U pitanju su milijarde

15.03.2023. 09:12:00

U slučaju Uljanik grupe, kriminalistički istražitelji sumnjaju da ukupna šteta iznosi 7,7 milijardi kuna, što se može izraziti i kao vrijednost dva i pol Pelješka mosta.

Otkrili su to iz Ravnateljstva policije u nedavnom priopćenju o podizanju nove, pete po redu kaznene prijave protiv bivših pulskih menadžera.

Prema ovim policijskim sumnjama, radilo bi se o apsolutnom crnom rekordu gospodarskog kriminala u povijesti hrvatske države prema kojem čak i mega afere oko Agrokora ili, recentnije, INA-e ispadaju minorne, piše Novi list

U četiri godine tek jedna optužnica

Međutim, afera Uljanik ima i svoje naličje kad je u pitanju sudsko procesuiranje i po tome nimalo ne odskače od većine drugih.

U protekle četiri godine, otkad su uhićeni dotad nedodirljivi i moćni pulski menadžeri, opravdane sumnje u kaznene malverzacije urodile su tek jednom podignutom optužnicom kojom se Giannija Rossandu, Marinka Brgića, Veljka Grpca, Dragutina Pavletića i ostalih osmero optuženih tereti za štetu od oko 900 milijuna kuna.

Optužnica je potvrđena na Županijskom sudu u Rijeci još prije godinu dana i otad čeka se da se odredi termin za početak suđenja.

No, izvjesno je da će se ovo suđenje Uljanikovim menadžerima razvlačiti godinama, budući je riječ o golemom i kompliciranom predmetu, a moguće je da će do pravomoćnog sudskog epiloga proteći i dvoznamenkasti broj godina.

Izvor: dnevno.hr/Foto:f Istrapedia

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.