Premijer i dalje vodi sjednicu Vlade putem video veze: Ako ne uspijemo smanjiti visoke brojke, sadašnje mjere će se morati produljiti. Na stolu su i one strože

14.12.2020. 15:44:00

Premijer Andrej Plenković rekao je na početku sjednice Vlade kako je jasno da će se sadašnje mjere protiv koronavirusa morati produljiti i nakon 21. prosinca ako se ne uspiju smanjiti sadašnji visoki brojevi zaraženih, a moguća su i dodatna ograničenja o čemu raspravljaju Vlada i Stožer

Premijer je na sjednici, koju vodi iz samoizolacije, rekao da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna jer je u zadnjih tjedna dana zabilježeno 25.119 novih slučajeva zaraze, odnosno 5,6 posto više nego tjedan ranije, a slična je situacija i s brojem umrlih koji je u istom porastu.

"S tim ne možemo biti zadovoljni i potrebno je da, uz ukupno pridržavanje mjera od strane svih naših sugrađana koje je propisao Stožer, pokušamo napraviti dodatne napore kako bi ostvarili pozitivne pomake", poručio je premijer.

Plenković je naglasio kako je jasno da će, ne uspijemo li smanjiti sadašnje visoke brojeve, postojeće mjere koje su na snazi do 21. prosinca morati produljiti. Ujedno ako i dalje kroz tjedan dana ne vidimo promjene trenda, moguća su i dodatna ograničenja o čemu se raspravljaju na razini Vlade i stožera, rekao je premijer.

Na građane je još jednom apelirao da budu svjesni zahtjevnih okolnosti jer su mjere koje donose Stožer i Vlade jedan dio priče, a drugi dio priče su osobna odgovornost, izbjegavanje osobnih kontakata i pridržavanje svih mjera, a najvažnije i najbitnije je smanjivanje druženja.

"Jasno je nažalost da ovaj Božić neće biti kao dosadašnji, što je u svakom slučaju izvjesno. Stoga apeliram na sve da izbjegavaju veća obiteljska okupljanja i druženja, jer se širenje zaraze u krugu obitelji najlakše događa a onda možemo ugroziti zdravlje onih koji su najugroženiji", istaknuo je hrvatski premijer.

Izvor: tportal.hr/Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: V. P. P./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.