PREMIJER POPUSTIO PREDSJEDNIKU! Sjednica VNS-a sutra u Banskim dvorima

22.11.2020. 09:50:00

Iz Ureda predsjednika Vlade oglasili su se priopćenjem vezano za održavanje Vijeća za nacionalnu sigurnost.

“Predsjednik Vlade rado će biti domaćin sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost u Banskim dvorima. Drago mu je da će predsjednik RH prvi put posjetiti obnovljenu dvoranu “Bana Jelačić”. Dnevni red je dogovoren, a termin sastanka je u ponedjeljak, 23. studenoga, u 14 sati. Prozori će biti otvoreni!”, poručili su.

Podsjetimo, predsjednik Republike Zoran Milanović predložio je predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću da se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održi u Vladi RH.

Predsjednik Vlade Plenković u petak je prvi puta dao do znanja kako ne pristaje da se sjednica VNS-a održi u Uredu predsjednika Republike Hrvatske (vila Weiss) zato što „smatra da je red“ da on bude domaćin sjednice.

Iako predsjednik Milanović sazivanje sjednice VNS-a od početka vidi kao državni posao, a ne transakcijski odnos, sa zadovoljstvom će prihvatiti želju predsjednika Vlade da bude „dobar domaćin“ i doći na sjednicu VNS-a u Vladu RH.

Budući da je u Vladi RH, u prostoriji manjoj od one u vili Weisss, u petak održana i sjednica Vladinog Zdravstvenog savjeta na kojemu je bio veći broj sudionika, Predsjednik Republike je uvjeren kako su u Vladi RH osigurani i epidemiološki uvjeti za održavanje sjednicu VNS-a (iako „nebitno je to“, kao što jučer reče predsjednik Vlade).

Zbog važnosti VNS-a i specifičnosti rasprave, Predsjednik Republike drži kako se sjednice trebaju održavati samo u Uredu predsjednika Republike ili Vladi RH, eventualno u Hrvatskom saboru, te da je svaka druga lokacija neprihvatljiva, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika, prenosi N1.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.