Premijer u Hrvatskom saboru: Predstavit će ‘izvješće o stanju države i nacije’

24.10.2023. 09:58:00

U Hrvatskom saboru u utorak premijer Andrej Plenković podnosi godišnje izvješće o radu svoje Vlade. To je nekoliko dana nakon sedme godišnjice otkako je 19. listopada 2016. preuzeo Banske dvore i izvršnu vlast.

Podsjetimo, predsjednik Vlade obvezan je jedanput godišnje, na jesenskom zasjedanju, Saboru predstaviti Vladino godišnje “izvješće o stanju države i nacije”. U tom se izvješću osvrće na proteklo razdoblje, ali i najavljuje mjere i korake za sljedeće razdoblje.

Premijerovo izlaganje, koje bi trebalo početi oko 10 sati, može trajati do sat vremena, a zastupnici mu ne mogu replicirati. O njegovu Izvješću mogu govoriti samo predstavnici klubova, njih 16 po 20 minuta. Poslovnik nije predvidio pojedinačne zastupničke rasprave.

Brojni problemi obilježili mandat

Premijer ima pravo završno govoriti 20 minuta.

Inače, Vladin dosadašnji mandat obilježili su problemi s propasti i restrukturiranjem Agrokora, svjetska pandemija koronavirusa i inflacija. Bilo je tu i izbijanje globalnih sukoba u Ukrajini i na koncu u Bliskom istoku, a premijer je postao poznat i po rekordnom smjenjivanju ministara u svojoj Vladi.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Ilustracija/Hrvatski Sabor

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.