Preokret u slučaju vozača Vanje Marušić: Ministarstvo neće tražiti stegovni postupak ni naknadu štete

27.04.2023. 16:58:00

HRVATSKA NEMA POVREDE DUŽNOSTI

Odustalo se od progona vozača bivše šefice Uskoka Vanje Marušić, a neće biti ni zahtjeva za regresnu naknadu štete koja je prouzročena prometnom nesrećom 29. ožujka prošle godine, piše Dnevnik.hr.

Ministarstvo pravosuđa i uprave je nakon što je doznalo za prometnu nesreću vozača bivše šefice Uskoka Vanje Marušić provelo utvrđivanje činjenica o navodima koji su upućivali na moguću povredu službene dužnosti.

"U ispitnom postupku nisu utvrđene osnove za daljnje pokretanje postupka protiv povrede službene dužnosti pred nadležnim tijelom", odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa na upit Jutarnjeg lista.

Drugim riječima, protiv vozača neće biti pokrenut stegovni postupak. Isto tako neće biti postupka za regresnu naknadu štete u iznosu od 100.000 kuna. Šteta je nastala prometnom nesrećom koja se dogodila 29. ožujka prošle godine dok je Vanja Marušić još bila šefica USKOK-a. Zbog nje je i morala dati ostavku jer nije obavijestila glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek ni ministra Ivana Malenicu.

Šefica Uskoka morala je otići jer nije protiv vozača pokrenula stegovni postupak, a sada je isto zaključilo i Ministarstvo.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:video screenshot/Dnevnik.hr

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/M.M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.