PREVARANTI UKRALI VIŠE OD STO TISUĆA KUNA STARIJIMA I NEMOĆNIMA: Lažno se predstavljali kao bankari i maseri

20.11.2019. 13:45:00

Starijima i nemoćnima lažni zaposlenici banaka i maseri pokrali su više od sto tisuća kuna

Zagrebačka policija razriješila je tri odvojena slučaja prijevare na kućnom pragu, u kojima su lažni zaposlenici banaka i maseri pokrali troje ljudi u poodmakloj dobi za ukupno više od sto tisuća kuna. Za tešku krađu osumnjičeni su 48-godišnjak i njegova dvije godine mlađa suradnica, koji su prevarili 89-godišnjakinju za 90 tisuća kuna, lažno se predstavljajući da su zaposlenici banke.

Lažna bankarica je 14. listopada 89-godišnjoj žrtvi telefonom najavila da će kod nje doći zaposlenik banke kako bi preuzeo novčanice radi provjere serijskih brojeva koje će joj biti vraćene. Oštećena je povjerovala u tu priču, pa je nakon telefonskog razgovora u svoj dom pustila 48-godišnjaka koji joj se predstavio kao zaposlenik banke. Muškarac je po ulasku u dom, s obzirom na teško zdravstveno stanje žrtve, sam došao do sobe u kojoj je bio novac i ukrao ga, utvrdila je zagrebačka policija.

Zamjene novčanica

U drugom slučaju policija je za prijevaru osumnjičila 41-godišnjaka koji je uz pomoć nepoznate žene, također lažno se predstavljajući kao bankar, 90-godišnjakinji uzeo oko 38 tisuća kuna. Policija sumnja da je zasad nepoznata žena krajem rujna telefonom kontaktirala oštećenu kojoj se se lažno predstavila kao zaposlenica banke, navodeći da će na njenu adresu doći kolega zamijeniti krivotvorene novčanice za originalne. Žrtva je povjerovala osumnjičenoj pa je navodnog zaposlenika banke pustila u stan i na njegov zahtjev mu predala novac s kojim je on otišao.

Za nešto više od deset tisuća kuna olakšan je i 90-godišnjak koji je prošli četvrtak pustio u svoj dom nepoznatu ženu nakon što mu je ponudila medicinske usluge. Ubrzo je u stan došla i druga žena te su iskoristile nepažnju 90-godišnjaka, ukrale novac i pobjegle. Muškarac je slučaj prijavio jučer.

Upozorenje policije

Policija poziva građane da joj s punim povjerenjem prijave takve slučajeve. “Možda ste posramljeni što ste dozvolili biti prevareni, ali ako ne prijavite, prevarant će, dok broji od vas ukradene vrijednosti, vrebati novu žrtvu i novu priliku”, poručuju iz policije.

Izvor: net.hr/Foto: Ilustracija/Shutterstock

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.