Priča se da je sin Mile Martića direktor vodećih hrvatskih medija: ‘Ovo je cirkus, a ne država’

22.02.2024. 16:55:00

Vezano uz informacije koje su se posljednjih dana pojavile u javnosti o tome kako je  Duško Martić , direktor u tvrtki  United media , a koja je vlasnik  N1 televizije i Nove tv  – grijeh ratnog zločinca  Mile Martića , Hrvatska stranka prava zatražila je očitovanje nadležnih institucija.

“S obzirom na to da je riječ o medijima koji imaju značajan utjecaj u javnosti, a samim time moć utjecaja na javno mnijenje, od iznimne je važnosti znati upravljati li njima sin srpskog ratnog zločinca Mile Martića”, kaže u dopisu predsjednik HSP-a Nikica  . Augustinovića. 

Po pisanju  Braniteljskog portala , Duško Martić uistinu jest sin čovjeka koji je na Međunarodnom sudu za ratne zločine počele na području bivše Jugoslavije osuđen na 35 godina zatvora. Spoznaje ovog medija prenijela je još nekolicina medija, pa je tako njihova vijest da je sin krivca za progone, ubojstva, mučenje, deportaciju i napade na civile – u javnosti eksplodirala kao bomba.

Foto: Screenshot/YouTube

Martić uistinu ima sina Duška, no je li to taj?

Nema dvojbe kako Milan Martić ima sina Duška koji je u vrijeme njegova bijega nakon završene gimnazije studirao pravo, no što se tiče medija koji su se širili ove vijesti – nema dvojbe ni da je direktor tvrtke United media upravo taj Duško. Poznati hrvatski novinar  Denis Latin  koji iz sata u sat na svom Facebook profilu objavljuje linkove s tvrdnjama kako “sin ratnog zločinca sjedi u upravi N1 i Nove tv”, također ne sumnja kako je to uistinu točno.

Duško Martić je inače sudjelovao na prošlogodišnjem Weekend media festivalu u Rovinju. Budući da je Martić voditelj sektora zaštite intelektualnih prava u United Mediau i vodi sve aktivnosti zaštite sadržaja i borbe protiv krađe intelektualnog vlasništva, u Rovinju je sudjelovao na panelu o kibernetičkoj sigurnosti.

Naš portal poslao je upite  United Mediji, Novoj TV i N1 televiziji , i to s ciljem da doznamo je li sin ratnog zločinca Milana Martića uistinu njihov visoko pozicionirani djelatnik. Ukoliko je to točno, što se javnosti tiče, (osobito one koja pripada braniteljskoj populaciji) – ovaj podatak bi bio ravan katastrofi.

“Čitao sam o tome… Ukoliko se to ispostavi točnim, bit će jasno da se i na višim državnim razinama događaju ovakve stvari. Nema tu domoljublja, novac je sve. Svašta smo si dovolili, a da toga nismo niti svjesni. Tko zna tko nam je sve na vodećim mjestima iu državnim tvrtkama, mi to jednostavno ne možemo znati. Ponavljam, novac je pokretač svega i sve ono što smo se borili moglo bi pasti u vodu”, kaže nam vukovarski branitelj  Predrag Mišić – Peđa. 

Markuš: 'Ovo je cirkus'

Damir Markuš  koji se kao pripadnik HOS-a također borio u Vukovaru, kaže kako nam ni “cirkus nije ravan”: “Neovisni mediji? Ma, dajte molim vas… Ovo je potpuno nevjerojatno i samo kod nas je moguće. Poraz…”

Podsjetimo, prije 17 godina Milanu Martiću dosuđena je zatvorska kazna u trajanju od 35 godina. Martić je bio optužen po 19 točaka od kojih je ona za raketiranje Zagreba iz osvete prilikom čega je smrtno stradalo 7 civila – bila je osobito teška. Martić se time osobno pohvalio pred kamerama Radiotelevizije Srbije što je kasnije poslužio kao glavni dokaz tužiteljstva za ratni zločin, no nije bio dokaz kako nije bio potpuno svjestan što čini.

To je potvrđeno i na psihijatrijskim vještačenjima tijekom suđenja kada je okarakteriziran kao ne osobito inteligentan čovjek. U prilog tome ide i njegov govor koji je u Bosanskom Grahovu održao samo dva mjeseca nakon što je naredio bezumno raketiranje Zagreba. Tada je, naime, Srbima iz tog područja savjetovao ostanak u gradu uz garanciju da im se ništa ne može dogoditi, iako je Hrvatska vojska već bila na ulasku u Bosansko Grahovo.

Milan Martić svoju dugogodišnju kaznu izdržava u estonskom zatvoru iz kojeg se stalno žali pod uvjetima. Kaže kako mu ne daju da radi, da ne može zaraditi ni deset dolara mjesečno za brisanje hodnika, a mora plaćati struju, hranu, kao i higijenske potrebštine. Ne prima, kaže, novine, ne dopuštaju mu ni čitanje knjiga na srpskom, potpuno je izoliran i izopćen. Martić zahtijeva bolji odnos prema njemu jer je svjestan da, s obzirom na visinu kazne, iz estonskog zatvora neće izaći živ.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.