Prigožinovo tijelo identificirao je jedan od Wagnerovih zapovjednika u mrtvačnici

24.08.2023. 16:33:00

Prigožinovo tijelo potvrđeno u mrtvačnici

Nakon stravične zrakoplovne nesreće koja je odnijela deset života, jedna od ključnih priča koja se ističe je identifikacija tijela Jevgenija Prigožina, te visokopozicioniranog člana Wagnerovih postrojbi. Uzorak njegove sudbine ukazuje na značajnu ulogu koju su igrale prepoznatljive osobine pri identificiranju tijela nakon nesreće, piše 24sata.

Jevgenij Prigožin, poznat kao osoba od utjecaja u Wagnerovim postrojbama, posthumno je identificiran nakon jučerašnje strašne zrakoplovne nesreće. Prema informacijama koje je iznio Anton Geraščenko, savjetnik u ukrajinskom Ministarstvu unutarnjih poslova, ruski mediji su prenijeli da je tijelo Prigožina identificirao jedan od Wagnerovih zapovjednika koji se nalazio u mrtvačnici.

Značajni detalji identifikacije

Nedvojbeno zanimljiv dio priče leži u metodama identifikacije koje su korištene za prepoznavanje tijela. Glavni znak po kojem je zapovjednik prepoznao Prigožinovo tijelo bio je nedostatak prsta. Ova jedinstvena i rijetka karakteristika igrala je ključnu ulogu u brzoj identifikaciji, uprkos ekstremnim uvjetima nesreće.

Identifikacija ostalih osoba

Osim Prigožina, navodno je također identificiran i Dmitrij Utkin, osnivač Wagnerovih postrojbi. Identifikacija Utkina bila je bazirana na njegovim tetovažama i visini. Anton Geraščenko podijelio je ove informacije putem Twittera, dajući dodatne detalje o procesu identifikacije važnih osoba povezanih s Wagnerovim postrojbama.

Vrijedi se prisjetiti da je Prigožinova smrt prvotno bila potvrđena putem Telegram kanala koji je bio povezan s Wagnerovim postrojbama. Njegovo ime također se nalazilo na popisu putnika srušenog aviona, dodatno naglašavajući tragediju koja se dogodila.

Izvor: 24sata/Foto:Twitter/Anton Gerashchenko

Izvorni autor: PDN/24sata/Ivan Jukić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.