PRIJETI LI IM NOVA OVČARA? RUSI ZAUZELI BOLNICU U MARIUPOLJU, PACIJENTI TAOCI

15.03.2022. 20:38:00

Gradonačelnik Mariupolja Sergej Orlov izjavio je kako ruske trupe u gradskoj bolnici kao taoce drže osoblje i pacijente. “Dobili smo informaciju da je ruska vojska zauzela našu najveću bolnicu i da naše pacijente i liječnike koriste kao taoce”, rekao je pa dodao kako je informaciju potvrdio i guverner regije Donjeck. “Prema našim informacijama, ondje se nalazi 400 ljudi”, naveo je Orlov.

Orlov je CNN-u kazao kako se na ulicama vode brojne bitke te da je situacija jučer bila zastrašujuća. “Uništavaju grad. Primjerice, jučer smo izbrojili 22 zrakoplova koja su bombardirala naš grad, a barem je stotinu bomba bačeno. Šteta je strašna”, izjavio je gradonačelnik Mariupolja.

Potvrdio je kako nemaju kontakt s taocima u bolnici. Prema gradskim vlastima, oko dvije tisuće automobila danas je napustilo Mariupolj, no Orlov napominje kako je između 350 i 400 tisuća ljudi ostalo.

Novinarka objavila da ruski vojnici iz bolnice pucaju po ukrajinskim vojnicima

Lokalni su dužnosnici također tvrdili da su ruski vojnici tjerali stanovnike iz obližnjih zgrada u bolnicu. Šef regionalne administracije regije Donjeck Pavlo Kirilenko kazao je kako je jedan od radnika uspio vlastima iznijeti informacije o situaciji.

Novinarka Anastasia Magazova objavila je na Twitteru kako ruski vojnici iz bolnice pucaju po ukrajinskim kako bi ih naveli da i oni zapucaju. Istovremeno, prijete taocima, ne dopuštajući im da napuste bolnicu.

Zamjenik gradonačelnika Mariupolja Sergej Orlov je potvrdio da su ruske trupe uzele osoblje i pacijente mariupoljske bolnice kao taoce.

“Dobili smo informaciju da je ruska vojska zauzela našu najveću bolnicu… i da naše pacijente i liječnike koriste kao taoce”, rekao je.

“Možemo potvrditi ovu informaciju, a to je potvrdio i guverner Donjecke regije. Dobili smo informaciju da se ondje nalazi 400 ljudi”, rekao je.

Podsjetimo, u napadima na bolnicu među ostalima je poginula trudnica i njeno novorođenče, a Rusi te napade pravdaju time da su u bolnici “neonacisti iz Azova”, što bolno podsjeća na granatiranje Vukovarske bolnice, za koju su Srbi tvrdili da se u njoj skrivaju ustaše, a što je završilo pokoljem.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Bolnica u Mariupolju/Twitter

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.