Prijeti strašno nevrijeme: Upaljen meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatsku, dvije regije u crvenom

14.10.2023. 09:42:00

VREMENSKA PROGNOZA

Danas će prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo. Na širem riječkom području i dijelu Gorskoga kotara povremeno više oblaka, ali uglavnom suho. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla, prenosi Dnevno.hr.

Foto: DHMZ

“Puhat će većinom umjeren jugozapadni vjetar, u višim predjelima povremeno i jak, a na moru južni te jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 24 do 28 °C”, stoji u vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Sutra nas čeka naoblačenje sa sjeverozapada uz kišu, mjestimice i obilniju, osobito u gorju. Lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a u noći na ponedjeljak u najvišem gorju može pasti i malo snijega.

Jaka i olujna bura

“Najviše sunčanog vremena i do večeri uglavnom bez oborine zadržat će se na jugu zemlje. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjereno jugo poslijepodne okretati na jaku i olujnu buru, najprije na sjevernom dijelu.

Temperatura na kopnu bez izraženog dnevnog hoda, uglavnom između 11 i 16, na sjevernom Jadranu između 16 i 20. U Dalmaciji jutarnja od 17 do 20, a najviša dnevna između 23 i 26 °C”, izvještava DHMZ.

Sutra je upaljen Meteoalarm za gotovo cijelu zemlju, a za riječku regiju i Velebitski kanal na snazi je crveno upozorenje.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:Ilustracija/olujna bura

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/I.J.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.