PRIMITIVIZAM

16.03.2020. 09:54:00

Primitivizam je naš najveći teret koji nosimo na leđima kao grbu.

Ta grba nam ne dozvoljava da se pravilno razvijamo i napredujemo kao društvo i kao pojedinac. Predugo smo bili izloženi kolektivnoj radijaciji, kolektivnom društvenom vlasništvu i kolektivnoj odgovornosti.

Unutrašnjost te primitivne grbe ispunjena je predrasudama i malograđanštinom. Izrugivanje pojedincima ili čitavim društvenim grupama, nastaje iz želje pojedinca za isticanjem u svojoj provincijskoj ili ruralnoj sredini.

Primitivizam se širi poput Corona virusa. Što je primitivizam primitivniji, to mu je životni put strmiji a životni vijek kraći. Izrugivanje duhu istovremeno označava siromaštvo duha, koje se uglavnom skriva iza multikulturalnosti.

Kod nas u Hrvatskoj ne stoluje ni socijalizam ni kapitaizam. Tu caruju čisti primitivizam i debeli idotizam.

U društvu u kojem su svi ozbiljno pošteni, karakterni, transparentni, uglađeni i pristojni, uglađenost i đentlemenstvo tanka su membrana ispod koje stanuju psovke, ulični govor, prostačenje, zavičajne doskočice, i tihi prdac zvan " tihomir".

Zooro Osjetnik

Izvor: Zooro Osjetnik/FB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.