Pripadnici Hrvatske vojske počeli hodnju prema vojarni u Puli koja će nositi naziv ‘Hrvatski branitelji Istre’

12.11.2019. 13:09:00

Pripadnici Hrvatske vojske u jutarnjim satima postrojavanjem ispred zgrade Čakavskog sabora u istarskom Žminju u utorak, 12. studenog 2019. započeli su dvodnevnu hodnju prema vojarni u Puli koja će nositi naziv “Hrvatski branitelji Istre”.

Zapovjednik Obavještajne pukovnije Glavnog stožera OSRH pukovnik Zvonimir Rogić tom je prigodom poručio: “Tijekom višemjesečnog angažmana Hrvatske vojske na izgradnji vojarne Hrvatski branitelji Istre, naša postrojba je stekla mnogo prijatelja među vama Istrijanima, a ova hodnja iz srca Istre, iz Žminja, predstavlja poveznicu Hrvatske vojske i Istre. U petak, 15. studenog ćemo otvoriti Središte u novoj vojarni Hrvatski branitelji Istre, kao posljednju destinaciju projekta Vlade povratka Hrvatske vojske u gradove. Obzirom na istaknuti doprinos Istre u Domovinskom ratu, odlučeno je da upravo Istra bude nova destinacija za ovakvu postrojbu visokog razvojnog potencijala. Naše Središte za besposadne zrakoplovne sustave neće biti izolirani otok u Istri, nego postrojba koja će živjeti u sinergiji sa svojim narodom”.

Bojnik Mravunac: Povratkom vojske u Pulu otvara se mogućnost za otvaranjem novih radnih mjesta za pripadnike HV-a s područja Istre

Početku hodnje pripadnika Središta za besposadne zrakoplovne sustave nazočio je načelnik općine Žminj Željko Plavčić i predstavnici braniteljskih udruga.

U toj prigodi, pedesetak pripadnika Središta za besposadne zrakoplovne sustave koji sudjeluju u današnjoj etapi hodnje, kod parka Franje Josipa I položili su vijence na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima.

U Svetvinčentu pripadnici SBZS-a zapalit će svijeće kod groba blaženog Miroslava Bulešića i poginulog branitelja Dušana Bulešića te obići kaštel Grimini.

Po dolasku u Vodnjan obići će crkvu Sv. Blaža u kojoj se čuvaju relikvije 250 kršćanskih svetaca.

Hodnja se odvija kroz dvije etape, a zapovjednik Središta za besposadne zrakoplovne sustave bojnik Zvonimir Mravunac istaknuo je kako povratak Hrvatske vojske na područje Istarske županije predstavlja počast i priznanje hrvatskim braniteljima koji su dali neizmjeran doprinos u borbi za hrvatsku samostalnost i neovisnost.

„Ovim povratkom vojske u Pulu otvara se mogućnost za otvaranjem novih radnih mjesta za pripadnike HV-a s područja Istre što će u konačnici zasigurno rezultirati zadovoljstvom i srećom naših vojnika i njihovih obitelji. I ja sam osobno jako sretan jer ću konačno biti sa svojom obitelji“ , kazao je bojnik Mravunac i objasnio kako je zadovoljan vojnik – spreman vojnik.

Naime, projekt povratka Hrvatske vojske u Pulu realiziran je u suradnji Ministarstva obrane s lokalnom zajednicom, Gradom Pulom i Istarskom županijom.

Podsjetimo kako je izvrsna suradnja Ministarstva obrane s Gradom Pulom i Istarskom županijom potvrđena i na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem održanom 4. studenog u Ministarstvu obrane, gdje je izraženo zadovoljstvo povratkom Hrvatske vojske u Pulu.

Izvor: Z.G./Dnevno.hr/Foto:MORH

Izvorni autor: MORH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.