PRIPADNIK SRPSKE VOJSKE PUŠTEN? Doznajemo tko je žrtva zbog koje je jučer uhićen

27.11.2021. 10:27:00

Iz Ministarstva unutarnjih poslova, jučer je priopćeno da su Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom s područja Hrvatske Kostajnice, zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina.

Ubijen i bačen u Unu

Sumnjiči da je tada zajedno sa još jednim muškarcem (sada pokojnim), u noćnim satima 15. srpnja 1992. godine kao naoružan i uniformiran pripadnik paravojnih oružanih formacija tzv. “SAO Krajine” došao u mjesto Rosulje na adresu (tada) 70-godišnjaka. Uz prijetnju oružjem, kršeći pravila međunarodnog prava za vrijeme oružanog sukoba, odveli su ga od kuće na obalu rijeke Une, gdje su ga hicem iz vatrenog oružja usmrtili i tijelo bacili u rijeku. Tijelo do danas nije pronađeno.

Ime žrtve je Josip Levak

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, no kako doznajemo – osumnjičeni J.B. (puni podatci poznati redakciji) jučer je pušten na slobodu.

Također doznajemo kako je ime preminule osobe za koju se sumnja da je bila suučesnik u likvidaciji žrtve Nikola Ilić, dok je puno ime ubijenog starca Josip Levak.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Screenshot

Izvorni autor: S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.