Pritisak urodio plodom: Sve HNL derbije sudit će elitni strani suci!

04.03.2024. 20:46:00

Povijesna odluka stiže iz HNS-a nakon turbulentnog tjedna u kojem se puno i s pravom pričalo o suđenju...

Afera ‘VARleaks‘ ostavila je dubok trag u hrvatskom nogometu. Nezadovoljstvo klubova suđenjem ionako je bilo veliko, a curenje snimki komunikacije između sudaca ubrzalo je neke procese.

Od Hrvatskog nogometnog saveza očekivali su se konkretni potezi, te su oni velikom brzinom i povučeni.

Naime, do kraja sezone SuperSport Hrvatske nogometne lige sve derbije sudit će elitni suci iz Lige prvaka, doznaju Sportske novosti.

Riječ je o međusobnim utakmicama u kojima će se sastajati kandidati za naslov prvaka Dinamo, Hajduk i Rijeka. Dakle, predsjednik HNS-a Marin Kustić odlučio je stati na kraj svim pričama o sucima i sudačkim pogreškama, pogotovo u sezoni koju mnogi doživljavaju kao najuzbudljiviju u novijoj povijesti domaće lige, s tri aspiranta na naslov prvaka.

Osim toga, HNS je osnovao i posebno stručno povjerenstvo za analizu spornih situacija iz VAR snimki koje su se proteklih dana pojavile u javnosti.

Izvor: PDN/Foto:Snimka zaslona

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.