Prizor za pamćenje: Kolinda Grabar-Kitarović u narodnoj nošnji navija iz svečane lože

27.11.2022. 17:58:00

Bivša hrvatska predsjednica stigla je u Dohu večer prije utakmice s Kanadom i na putu do stadiona fotografirala se s brojnim navijačima, a u svečanoj loži stadiona u Dohi pojavila se u narodnoj nošnji, kako je i najavila prije nekoliko dana

Nedavno je Kolinda Grabar-Kitarović sve iznenadila kada su na Instagramu pojavila u narodnoj nošnji koju planira odjenuti u Katru. Naime, kako je nedavno otkriveno Kolinda je za potrebe puta u Katar posudila posavsku nošnju na kojoj prevladavaju bijela i crvena boja iz zbirke zagrebačke Posudionice i radionice nošnji.

Ravnatelj Kulturnog centra Travno Josip Forjan otkrio je da u posudionici do sada nitko nikad nije tražio posudbu nošnje za utakmicu, no to nije spriječilo bivšu predsjednicu da se u Katru pojavi baš u njoj.

  •  

Kolinda Grabar-Kitarović

 Autor: OZAN KOSE / AFP 

Za Dnevnik Nove TV predsjednica otkrila je zašto je odlučila Vatrene bodriti baš u tom stajlingu.

  •  

Hrvatska - Kanada, navijači na tribinama

  Autor: OZAN KOSE / AFP  

'Dress code na svečanoj platformi dopušta svečano odijelo ili traditional attire, odnosno narodnu nošnju. Inače, takvo je pravilo i u diplomaciji. Narodna nošnja je jako prihvaćen način odijevanja u svečanim prigodama. Tako da ćete me vidjeti u tipičnim hrvatskim i crveno-bijelim kombinacijama odijela i nošnji ili njenim kombinacijama, što je i izvrsna promocija Hrvatske. Uostalom, why blend in when you can stand out? Ovo ide i za države i za pojedince.'

  •  
  •  

Kolinda Grabar Kitarović na finalu SP-a u Rusiji 2018.

  Autor: Mahmoud Khaled/EPA

Izvor: tportal.hr/Foto: EPA

Izvorni autor: G.R.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.