Prkačin u Saboru: 'Nedvojbeno je da je Tito najveći luzer u povijesti ovih prostora'

08.05.2021. 08:59:00

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin održao je u srijedu govor u Saboru u kojem je govorio o HOS-u, a u petak je održao još jedan slobodni govor u svom stilu.

"Prošli put je moja zadnja misao bila da se problem HOS-a mora riješiti u Drugom svjetskom ratu. Njega su Srbi i Hrvati dočekali u zajedničkoj državi, a koliko ta država vrijedi i koliko im je značila najbolje govori sam početak tog rata u koji država ulazi potpuno nespremna, bez plana i ideje, doduše i bez želje da ratuje, ali u rat je uvlače agenti engleske tajne službe u liku trojice jugoslavenskih zrakoplovnih generala. Oni izvrše državni udar, Hitler reagira vrlo žestoko, 6. travnja napda Jugoslaviju koja kapitulira u kratkom roku.

Dolazi vrijeme  i događaji o kojima treba dobro razmisliti pa donijeti odluku i o HOS-u i drugim političkim stvarima kod nas. Naime, tada hrvatski nacionalisti pokušavaju stvoriti svoju državu. Tada srpski nacionalisti, odnosno kompletan srpski narod napada tu državu i to kako su napali nas '90. i '91. godine kad smo pokušali stvoriti državu. Doduše, ne isto nego su napali puno žešće jer su bili spremniji, bili su krvoločniji. Imali su četničke pododbore na prostoru NDH i počeli su bjesomučni pokolj hrvatskog naroda što mi slavimo nekakvim antifašizmom. Prošli put sam rekao i tri puta ponovih da su ti Srbi prvi hitac ispalili na talijanske fašiste. Važno je spomenuti Otrićki i Benkovački sporazum koji hrvatska historiografija namjerno izbjegava spomenuti.

Vrlo važan događaj dogodio se 8. svibnja 1941. godine talijanski okupacijski list 'San Marco' na prvoj stranici objavljuje kako dva srpska predstavnika Niko Novaković Longo i Boško Desnica u ime 100.000 pravoslavnih Srba traže da se Knin i okolica priključe Italiji. Zbog gospode Klasića i ostalih treba navesti da ustaše u Knin ulaze tek 22. svibnja", rekao je Prkačin i nastavio:

"Što za to vrijeme Broz radi? On je miran. Njega nema sve dok Hitler ne napada Sovjetski savez kad ulazi u rat. Taj jednostavni rat Srba i Crnogoraca protiv ostalih - on ga pravi raznolikim i nastaje bratoubilački rat umjesto građanskog jer se kolju Hrvati na relaciji ustaše-partizani, jer se kolju Srbi na relaciji četnici- partizani. On pokušava podići sav narod i krenuti u tzv. NOB u čemu nažalost uspijeva.

Nijedna država u okolici u tome nije uspjela i iz tog razloga su imali neusporedivo manje žrtava nego mi! Jugoslavija izlazi iz rata s milijun žrtava! Rasprava je li Broz najveća povijesna ličnost ili najveći ratni zločinac, o tome se može raspravljati, ali je nedvojbeno da je on najveći luzer u povijesti ovih prostora. Stvorio je Jugoslaviju koja se raspala, stvorio nesvrstane i oni se raspali, uveo komunizam, komunizma nestalo", rekao je Prkačin u Saboru.

Izvor: Direktno

Izvorni autor: bl/snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.