PROCURILE SNIMKE / Pogledajte raketni napad ukrajinskih helikoptera na Rusiju: Raznijeli su skladište goriva u blizini granice

01.04.2022. 11:14:00

Dva ukrajinska vojna helikoptera pogodila su u petak skladište goriva u ruskom gradu Belgorodu nakon što su prešla granicu na maloj visini, rekao je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.

U nastalom požaru ozlijeđena su dvojica radnika, dodao je Gladkov, dok se neka područja u gradu, koja se nalaze u blizini ukrajinske granice, evakuiraju, javlja Reuters.

Ukrajinci još nisu potvrdili incident

Video objavljen na društvenim mrežama čini se da prikazuje napad koji se dogodio u 5.43 ujutro po lokalnom vremenu te kako helikopteri lete dalje od požara. Ukrajinska vlada još nije potvrdila incident, piše Daily Mail.

Ruski grad od 369.000 stanovnika udaljen je 25 milja od granice s Ukrajinom i 50 milja od Harkiva, u istočnoj Ukrajini.

Ranije ovog tjedna izvješća su prvotno tvrdila da je Ukrajina napala Belgorod. Kasnije se pokazalo vjerojatnijim da je eksplozija u skladištu oružja u blizini Belgoroda bila posljedica ljudske pogreške, a ne ukrajinskog zračnog napada.

Ako se potvrdi helikopterski napad u ranim jutarnjim satima u petak, bit će to tek drugi ukrajinski napad na ruski teritorij od početka rata nakon što je potkraj veljače napadnuta zračna baza Millerovo.

Izvor: net.hr/Foto: Screenshot

Izvorni autor: Danas.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.