Prodajući maglu i populizam do saborskog zastupnika i europarlamentarca

16.01.2020. 07:37:00

Što reći o čovjeku, koji je svoju karijeru gradio na obespravljenim i ovršenim građanima, a da za njih nije ništa učinio kad je postao saborski zastupnik? Umjesto obećanja ovršenim građanima, pozicionirao je sebe i svoju suprugu saborskim mandatima i mjestom u europarlamentu.

Bez imalo emocija, Sinčić je manipulirao građanima koji su tražili slamku spasa za svoju obitelj. Bacao se po podu, pravio pravni nered, glumio sućutnog građanina, obećavao zabranu deložacije, a na kraju od ovršenih u bescjenje kupio kuću na atraktivnoj lokaciji. Onako kako su varali najranjiviju skupinu građana, lagali su da imaju diplome koje nemaju. Kako je  moguće da takvi ljudi dođu u časni Hrvatski Sabor?

U cijelom mandatu, i dalje su Sinčići obmanjivali građane, širili mržnju prema državotvornoj stranci, i na račun mržnje i populizma bogato živjeli. Iako je na Izvanrednoj Skupštini Živog zida smijenjen Pernar i Sinčić, Skupštinu su proglasili nezakonitom.

Prema iskazu novinara Večernjeg lista Hrvoje Kekez smijenjeni su zbog povrede Statuta i Zakona o političkim strankama ali i Kaznenog zakona pojedinaca u vodstvu stranke. Nakon svega bez imalo srama pričaju o kriminalu drugih.

Živi zid je osnovan bez programa, blateći državotvornu stranku, napadom na korumpirane institucije, medije, političare, establišment. Dio birača nažalost prihvaća to kao stvarnost, ne sagledavajući stvarnost dok oni prozivaju  za kriminal, mutni poslovi se odvijaju u Živom zidu i novac nekontrolirano odlazi, krivotvore se potpisi članova Skupštine i izbacuju se protivnici, oni koji su htjeli reda u stranci. Tek osnovani, a optužbe članova za nezakonite poslove ne jenjavaju, a članovi nezadovoljni samovoljom Ivana Vilibora Sinčića, njegove u to vrijeme djevojke Palfi  i stranačkog kolege Pernara bile su velike. Optuženi su za kriminal u samom početku osnovane stranke. Naravno, i za svoj kriminal za koji ih optužuju članovi stranke optužuju HDZ. Napad na vladajuću stranku, na svoje članove i koruptivnost je jedini njihov stvarni program. Cilj njihova političkog djelovanja temelji se na laži, optužbama i populizmu.

Prema izjavi Runtića da je pukim slučajem vidio pod okriljem noći u stožeru Živog zida kako stižu žute kovere s novcem donatora kojih nema na službenom popisu. Čovjek takvog morala sjedi u Saboru i Europarlamentu i po jedinom programu populizma i proglašavanjem državotvorne stranke lopovskom dobiva glasove građana. Kako su Hrvati naivni, teško je povjerovati. Populisti i liberalni demokrati osim upiranja prostom u druge i lažnih obećanja, nikada nisu ništa ostvarili osim svog interesa i osobne koristi. Tko takvima daje glas?

Daju im glas oni koji su ogorčeni na rad institucija, nepravedne presude sudaca i financijski nered. Od svega na što se pozivaju nikada ne bi svojim znanjem i stručnošću promijenili niti je to cilj njihova osnivanja. Cilj njihova političkog angažmana je samo osobna korist, a što je svima vidljivo nakon što su osvojili mjesto u Europarlamentu. Živi zid je nestao, a bijes Sinčićev je jedino ostao kao jedino slovo programa stranke kojoj je on predsjednik.

Za svaku osudu i sankciju je napad Ivana Vilibora Sinčića na hrvatskog premijera Plenkovića za vrijeme predsjedavanja Europarlamenta u Zagrebu. Vikao je i verbalno napao premijera hrvatske Vlade iznoseći svim prisutnim članovima iz Europske unije kako ga karakteriziraju bezakone i korupcija jer eto nije dobio jednu informaciju koju je od Vlade tražio prije pune dvije godine, a imao je puno informacija o nepravilnostima svojih, u svojoj stranci, i po tome nije postupio.

Sinčiću sram te bilo. Tako se ne govori pred stranim državnicima. Ti si nekorisni populist i još nepošten. Svojom zaslugom nisi ništa dao Hrvatskoj niti hrvatskim građanima. Bez znanja i obrazovanja prosipljući floskule i populizam, živiš europskim standardom sa ženom koja se lažno u Saboru predstavljala. Za razliku od tebe, premijer Plenković uživa veliki ugled u Europskoj uniji i ostvario je velike i važne projekte za Hrvatsku.

Nadam se, da će jednoga dana za ovakve izjave koje štete ugledu Hrvatske biti izrečene sankcije. Omalovažavanje Hrvatske prije Sinčića svijetom je pronosio Mesić i za ta kaznena djela prema Hrvatskoj, nikada nije odgovarao. Vrijeme je da se uvedu za ovakve istupe kaznene sankcije.

Preko noći, temeljem laži i obmana Vilibor Sinčić je došao u Hrvatski Sabor i EU parlament i na kraju će preko noći i nestati, a da iza sebe neće ostaviti ništa korisnoga za Hrvatsku i Hrvate.

Slavica Vučko

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.