PRODULJEN ISTRAŽNI ZATVOR DAMIRU ŠKARI Ovoga puta postoji samo opasnost od utjecaja na svjedoke

03.10.2019. 12:01:00

Vijeće velikogoričkog Županijskog suda produljilo je istražni zatvor Damiru Škari (59) bivšem predsjedniku AK Siget kojem u petak istječe 30 dana zatvora koji mu je određen nakon optužbi njegove bivše tajnice za silovanje i spolno uznemiravanje.

Ovoga puta Škari je istražni zatvor produljen samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a otpala je opasnost od ponavljanja kaznenog djela kao razlog za određivanje istražnog zatvora.

Sud i dalje smatra da bi boravkom na slobodi Škaro, koji je uhićen 4. rujna na graničnom prijelazu Stara Gradiška pri povratku iz BiH mogao utjecati na svjedoke - žrvu kaznenog djela, svjedoke koje sud treba ispitati a među njima je i liječnica koja je prijavila kazneno djelo, te posrednik koji je navodno žrtvi trebao ponuditi 80.000 eura u ime Škare da ga ne prijavljuje policiji.

Već ranije sud je odbio i Škarinu žalbu na rješenje o provođenje istrage.

Izvor: Jutarnji.hr/Foto:Darko Tomas / CROPIX

Izvorni autor: D. Miljuš

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.