Prof.dr.sc. Mihovil Biočić: Što želi novi napad na HOS i kako na to treba odgovoriti?

28.01.2021. 17:35:00

Molim drugove tzv. antifašiste, da već jednom prestanu sramotiti izvorni antifašizam time da ga zlorabe kao krinku za izvorni komunizam boljševičkog zločinačkog tipa. Predsjednik RH, Zoran Milanović, koji se nije borio za državu kojoj trenutno predsjedava i koja mu je ‘slučajna’, opet je dao poticaj lijevoj ekstremnoj ’falangi’ za napad na Domovinski obrambeni rat, negirajući doprinos i žrtvu jedne od legalnih postrojbi hrvatske vojske; za sada je to HOS, a kasnije bi mogle doći na red i druge postrojbe!?

Taj poticaj su svesrdno prihvatile i neke manjine i neki predstavnici Židova u Hrvatskoj, koji još vjeruju u totalitarnu, srpsko-komunističku iskonstruiranu povijest o Hrvatima. Za tu lažnu povijest, punu namjernih krivotvorina, akademik Živko Jeličić je rekao:

”Jugokomunistička historiografija imala je jedan jedini sveti cilj a to je diskreditirati pred europskom i svjetskom javnosti Hrvatsku, svaku Hrvatsku, bilo kakvu Hrvatsku i svako hrvatstvo, kako više nikada ne bi došlo do buđenja hrvatske državotvorne misli”. Koliko je laži natovareno hrvatskom narodu i komunist, akademik Dušan Bilandžić je izjavio da je ”jugokomunistička povijesna znanost obično smeće”.

I da ne ponavljam riječi akademika Jeličića, upravo svi oni koji ne mogu smisliti samostalnu hrvatsku državu niti prežaliti Jugoslaviju (hrvatska ekstremna ljevica, ‘Jugosloveni’, regionalisti, internacionalisti, nova Orjuna i sl., najvećim dijelom  korisni idioti velikosrbima), dok se ne napiše istinska hrvatska povijest, za sada na znanje:

Postrojbe HOS-a nisu ustaške postrojbe. To su časne postrojbe, odreda dragovoljci s prve crte prema crnim i crvenim srpskim fašistima. Niti jedan znak na njihovoj odori nije ustaški. Pa da vidimo:

Na njihovom znakovlju je hrvatski grb s prvim bijelim poljem, To nije ‘ustaški’ nego stari hrvatski grb. Niti je s prvim crvenim poljem komunistički, a niti je s prvim bijelim poljem ustaški, to je jednostavno sve hrvatski grb! Možda vam to smeta? Jeste li ikada vidjeli na odori HOS-a slovo’U’? Niste, ali vam se pričinjava, kao i Josipoviću zmije, a ne vidi komunističke aždaje. Sjećam se međunarodnih sportskih igara ‘Univerzijade’ u Zagrebu, kada ste i slovo ‘U’ u logotipu igara pretvorili u neko nakazno ‘Y’, jer je ‘U’ proskribirano, kao i slovo ‘H’. Što nam sve četnici i njihovi komunističke sluge nisu bile nametnule!? A da bih vas ‘antifašiste’ uvjerio, da hrvatski grb s prvim bijelim poljem nije ‘ustaški’, navodim vam sliku hrvatskog grba iz vremena socijalističke Jugoslavije, na kojem je hrvatski grb bio puno godina iza 2. svj. rata s početnim prvim bijelim poljem:

 

 

Slika 1. U Ustavu NR Hrvatske iz 1947. hrvatski grb ima prvo bijelo polje.

 

 

Slika 2 

 

 

Slika 3

 

 

Slika 4   Ustav iz 1974. također navodi prvo bijelo polje u hrvatskom grbu

 

 

U povijesti se hrvatski grb s prvim bijelim poljem pojavljuje davno prije NDH, već krajem 15. stoljeća (prema magistrici Ingrid Runtić, 1495 a nalazi se u Innsbrucku)! Josip Horvat navodi da se trebaju uvažavati Odluke Sabora u Cetingradu iz 1527, te odluke Hrvatskog Državnog Sabora iz 1883. U kojoj je zapisano: ‘Grb Hrvatske je srebreno i crveno, 25 puta kvadratni štit, tako da je prvi kvadrat srebreni, drugi crveni i tako redom’ (Slika 5 i 6).  U povijesti se pojavljuju hrvatski grbovi s bijelim ( sl. 7 i 8) i crvenim početnim poljem i oba su jednako hrvatska. Danas je službeni grb s početnim crvenim poljem, što ne znači da različite udruge ne mogu koristiti i grb s prvim bijelim poljem.

 

Slika 5. 

 

Slika 6.

 

Slika 7. Sokolski slet u Splitu, 1910.

 

Slika 8. Za vrijeme Austrougarske, u zajedničkom grbu, vidi se hrvatski grb s početnim bijelim poljem.

 

Što se tiče naziva ‘HOS’, smeta li nekima što hrvatska ima ZNG (Zbor narodne garde), HOS (Hrvatske Oružane Snage), elitne brigade, domobranske pukovnije… Sve je to HV (Hrvatska vojska). Ili  vam smeta što su nas obranili i stvorili demokratsku državu, prema kojoj svaki dan pokazujete odbojnost i prijezir?

Na znakovlju HOS-a postoji natpis ‘Za dom spremni’, za kojeg kažu da je ‘ustaški’. Točno je da su i ustaše koristili taj pozdrav (uz dodatak ‘i za Poglavnika’). Ustaše su, zamislite, koristile i ‘dobar dan’, pa i ‘laku noć’ i vjerujte još puno drugih riječi. Međutim, taj uzvik nije isključivo ustaški, on je bio u raznim varijantama dio borbe i protiv Turaka (Zrinski) i drugih neprijatelja, a bio je i pozdrav HSS-a. Nekoliko godina prije uspostave NDH, 3. kolovoza 1936. u Pittsburghu (USA), udruga Hrvatski domobran (‘Defenders of Croatia’), završava svoj Izvještaj pozdravom ‘Za dom spremni’. U tom pozdravu ne postoji ništa što bi bilo protiv bilo koga; on isključivo poziva na obranu svog doma i svoje Domovine. I to nam nikad i nitko ne će zabraniti.

Dakle, na odorama HOS-a ne postoji ustaško znakovlje, a postrojbe HOS-a su sastavni dio HV-a. Dana 1. listopada 1991. Predsjednik Tuđman donio je Zapovijed da postrojbe HOS-a ulaze u sastav OS RH. Znakovlje postrojbi HOS-a službeno je odobrilo Ministarstvo odbrane RH 1994., a grb Udruge HOS-a odobrilo je Ministarstvo uprave u vrijeme Račanove vlade.

Traženje zabrane „ustaških simbola“ u najnovijem napadu na hrvatsku čast (https://net.hr/danas/hrvatska/kraus-o-zabrani-ustaskih-simbola-treba-konacno-rijesiti-pitanje-o-kojem-se-razgovara-vec-godinama/) inzistira da se donese zakon o zabrani ne samo ustaških znakova, nego i propitivanja broja žrtava u II. svjetskom ratu! Dodano je da se traži zakonska zabrana ‘nijekanja koncentracijskih logora smrti’. To znači da se traži nedodirljivost očitih laži konstruiranih nakon 2. svjetskoga rata, dakle i zabrana traženja povijesne istine i zabrana knjiga autora poput Igora Vukića, Stjepana Razuma, Josipa Jurčevića, Stjepana Loze, Stjepana Markovića i – svih onih koji donose podatke koji su u neskladu s komunističkim lažima građenim – sve do danas (npr., film „Dnevnik Diane Budisavljević“).

Postavlja se, međutim nekoliko pitanja: 

1. Zašto Vlada RH i Predsjednik države ne primjenjuju brojne Rezolucije i Deklaracije Europske unije (1996., 2006., 2009.), Deklaraciju Hrvatskog sabora iz 2006., o ‘Osudi zločina počinjen ih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990. (NN76/2006) i posebno zadnju Rezoluciju Europskog Parlamenta ‘Važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe’ od 19. rujna 2019.?

U toj deklaraciji se izjednačavaju nacizam i komunizam, a Europski parlament izražava zabrinutost jer ‘u javnim prostorima nekih država  članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi’. Kako to da prihvaćamo od EU ono što i nije u interesu Hrvatske (Istanbulska konvencija, Marakeški sporazum, uskoro i gubljenje vlastite valute…), a na civilizacijske, istinske antifašističke i antikomunističke Deklaracije o zabrani simbola totalitarnih režima, na koje se oglušujemo!? Kako to da savjetnik predsjednika Vlade, akademik Kusić nije savjetovao predsjedniku Plenkoviću da primijeni  navedene deklaracije, a predsjedao je Povjerenstvu o suočavanju s posljedicama totalitarnih režima?

2. Zašto tzv. antifašisti njeguju lik i djelo desetog megaubojice XX. stoljeća Josipa Broza Tita i njegovih suradnika u zločinstvu, čak ih i veličaju, a sve protivno Rezoluciji Europskog Parlamenta!?

3. Zašto predstavnici srpske manjine u Hrvatskoj, tj. članovi SDSS-a, traže da se zabrani znakovlje HOS-a, a ne traže zabranu kokarde, ne osuđuju rehabilitaciju četništva u Srbiji i velikosrpske izjave predsjednika Vučića!? Zašto ne traže zabranu četničkih obilježja u Hrvatskoj i ne odreknu se svog utemeljitelja osuđenog ratnog zločinca Gorana Hadžića!? Zašto Milorad Pupovac i SDSS-ovci konačno ne kažu tko je bio agresor na Hrvatsku u ratu 1990.-95., nego stalno skreću pozornost na svoje krivotvorine iz 2. svjetskog rata i opet izmišljaju ugroženost u RH!?

4. Zašto se neki hrvatski Židovi ne ugledaju na svoje časne sunarodnjake kao što su: Ester Gitman, Suzan Sonntag, Bernard-Henri Levy, AlainFinkielkraut, Cohen J. Filip i sve one druge koji su objektivno proučili hrvatsku povijest i dali potporu istini, istini koju su prekrile najprije srpske, a zatim i komunističke laži. Vjerujem da bi zasigurno zajedno s nama, koji konačno slobodno dišemo, koji osuđujemo genocid nad Židovima, žalili i za hrvatskim žrtvama komunizma. U Hrvatskoj učimo djecu u školama o strašnom Holokaustu, ali bi ih trebali učiti i o genocidu nad svima koji su ga doživjeli, dakle i o genocidu nad Hrvatima pred kraj i nakon završetka Drugog svjetskog rata. O genocidu nad Hrvatim, nisam nikada čuo od nekih koji traže ukidanje nepostojećeg ustaškog znakovlja. Ono je, zajedno s ustašama, zajedno s obiteljima bez suda pokopano 1945. u nebrojenim jamama i rovovima i rastjerano po svijetu. Nisam čuo ni da traže od Vlade da poštuje europske Rezolucije, a niti od SDSS-a da osudi kokardu i rehabilitaciju četništva.

5. Zašto se uporno štiti i nameće i ‘umjetnički’ oblikuje zvijezda petokraka, kao suvremeni i napredni znak, kad nas je zajedno s kokardom napadala, rušila, silovala, masakrirala 1991.-1995.? Kako to nikome nije palo na pamet da bi crvenu zvijezdu trebalo zabraniti a ne njegovati, srušiti a ne graditi, ako imalo poštujemo sebe i europske vrijednosti?

Ako ‘antifašisti’ misle da je petokraka pozitivna bila u Drugom svjetskom ratu, je li im bila pozitivna i u Domovinskom ratu? Mi istinski antifašisti, antikomunisti i antitotalitaristi mislimo da je petokraka toliko strašno kompromitirana i da je se ne smije više rabiti. Mislimo da je pozdrav ‘Za dom spremni’ na HOS-ovom znakovlju iz 1991. osvjetlao obraz hrvatskim ratnicima i to ne samo HOS-ovcima, nego i gardijskim brigadama i drugim postrojbama koje su ga koristile i njime tjerale strah u kosti srpskim fašistima prerušenim u jugoslavenske komuniste, koji su nam htjeli oteti zemlju. 

Ako se nametne zabrana HOS-ovog znakovlja u Hrvatskom saboru, pod floskulom da je to znakovlje ustaško, onda je to nepoštivanje Domovinskog obrambenog rata i žrtava, budući da su svi branitelji temelj i jamac neovisne hrvatske države. 

O tome nema rasprave!

Rasprava može biti o ukidanju svih totalitarnih simbola, prije svega petokrake, kokarde, svastike, slova ‘U’ u kontekstu ustaškog režima, srpa i čekića u kontekstu komunističkog znakovlja, nazivlja i spomenika koji veličaju komunistički totalitarni režim i sve što je u kontekstu svih totalitarnih režima, a u smislu EU Rezolucija i Deklaracija.

 

Prof.dr.sc. Mihovil Biočić

Izvor: Hrvatsko nebo/Foto: Fah

Izvorni autor: Mihovil Biočić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.