Projekcija filma i predavanje o Domovinskom ratu u povodu obljetnice VRO "Bljesak" i stradanja policajaca u Borovu Selu

22.04.2024. 11:20:00

U povodu važnih događaja iz Domovinskog rata, koji su ostavili dubok trag u povijesti Hrvatske, u kinu Belog Manastira priprema se projekcija filma vukovarskog branitelja Damira Plavšića. Događaj će se održati 26. travnja 2024. godine u 13 sati, te će okupiti učenike sedmih i osmih razreda, kao i učenike prvih i drugih razreda srednjih škola.

Glavni fokus ovog događaja bit će VRO "Bljesak" i tragično stradanje policajaca u Borovu Selu, događaji koji su ostavili dubok trag u sjećanju mnogih. Uz projekciju filma autora Damira Plavšića, bit će održano i predavanje o Domovinskom ratu, prilagođeno učenicima koji su uključeni u ovu obrazovnu inicijativu.

Organizatori ove projekcije su Odbor za branitelje Grada Beli Manastir, koji je zajedno s UDHOS Baranja i HVIDR-om Baranja udružio snage kako bi omogućili ovaj važan događaj. Ova inicijativa predstavlja priliku da se sjećamo hrabrosti i žrtve onih koji su se borili za slobodu i sigurnost Hrvatske.

Organizatori ove inicijative se nadaju masovnom odazivu kako bi se odao počast svim žrtvama Domovinskog rata te kako bi se mladim generacijama prenijele važne lekcije iz povijesti.

Očekuje se veliki interes za ovaj događaj te se organizatori nadaju da će mladi ljudi prepoznati važnost sudjelovanja i prisustvovati projekciji i predavanju. Neka ovaj događaj bude podsjetnik na hrabrost i žrtvu onih koji su se borili za slobodu i neka nas potakne na daljnje promicanje vrijednosti mira, tolerancije i zajedništva.

Izvorni autor: PDN/UDHOS Baranja/HVIDR-a Baranja/Foto:organizatori/UDHOS Baranja i HVIDR-a Baranja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.