Prometni kolaps u Zagrebu, ogromne gužve i kolone zbog samita u NSK

25.10.2022. 09:30:00

Na snazi su posebne prometne regulacije zbog međunarodnog summita i Dinamove utakmice

Na području grada Zagreba i Velike Gorice u utorak je na snazi posebna regulacija prometa jer se zbog održavanja Prvog parlamentarnog summita Međunarodne krimske platforme očekuje dolazak i boravak većeg broja čelnika parlamenata te međunarodnih organizacija. Zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti, uspostavljena je privremena regulacija prometa te će se promet povremeno prekidati uz nazočnost policijskih službenika, navodi HAK.

Na području užeg centra grada Zagreba, 25. listopada od 6 sati do 22 sata uspostavit će se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama. Sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake HAK poziva na razumijevanje i strpljenje u vrijeme privremene regulacije prometa.

Nervoza i svađe s policijom

Kako doznajemo od čitatelja na zagrebačkim ulicama, policija blokira prolaz kod NSK, pa vozači koji bi inače prošli uz fontane moraju ići na Slavonsku aveniju. Ljudi gube živce, pa se i svađaju s prometnim policajcima. Probleme stvari i kombi koji se pokvario usred križanja kod NSK, pa ga policajci guraju.

Štićena kolona je trebala proći iz smjera Mosta slobode, što i nije prošlo glatko, no na kraju su se uspjeli probiti kroz gužvu. Oko 9.10 sati policija je počela puštati promet uz fontane prema sjeveru, dakle prema Lisinskom. Priljev automobila bio je golem, pa su sukladno tome i goleme gužve.

Policija poziva na razumijevanje

“Pozivamo građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake, na razumijevanje i strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana. Također, pozivamo građane na dosljedno poštivanje uputa i naredbi policijskih službenika kao i poštivanje pravila navedenih u privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama”, javljeno iz Policijske uprave zagrebačke.

Povremeno će se obustaviti i tramvajski promet, ne samo zbog međunarodnog summita Međunarodne krimske platforme, već i zbog utakmice na Maksimiru, gdje se Dinamo sastaje s Milanom. O prilagodbi tramvajskog prometa odlučivat će policija, odnosno, zatvaranja prometnica dogodit će se prilikom prolaska štićenih kolona. Tramvajski promet odvijat će se po obilaznim trakama, javili su iz ZET-a.

Ovisno o procjenama prometne policije i ZET-a, uoči i nakon utakmice očekuje se privremena obustava tramvajskog prometa od Kvaternikovog trga do Dubrave iz sigurnosnih razloga, odnosno, zbog očekivanog velikog broja navijača.

POGLEDAJTE KARTE REGULACIJE PROMETA U ZAGREBU

Izvor: Telegram.hr/Foto:Policijska uprava zagrebačka/MUP

Izvorni autor: Telegram.hr/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.