Promjena vremena: Upozorenja za veći dio Hrvatske

07.07.2022. 10:56:00

U većini krajeva promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom koje će najprije biti u središnjim predjelima i Gorskom kotaru te na sjevernom Jadranu. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana. Najviše sunčana vremena i uglavnom suho bit će u Dalmaciji. Vjetar na kopnu slab, popodne prolazno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, sredinom dana će oslabjeti i prolazno okrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a navečer i u noći će jačati na jaku i olujnu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 31 °C, u Dalmaciji malo viša, donosi DHMZ .

Prognoza za Petak

Foto: screenshot/DHMZ

U većini krajeva promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, češćom u unutrašnjosti. Bit će i pljuskova s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji na jugu zemlje, osobito tijekom noći i jutra. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a poslijepodne će sve više sunčanih razdoblja biti i u zapadnoj unutrašnjosti. Vjetar na kopnu većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na sjeveru zemlje s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, podno Velebita navečer i orkanskim. Najniža temperatura zraka između 12 i 17, na moru od 19 do 24, a najviša dnevna od 22 do 27 u unutrašnjosti te od 27 do 31 °C duž obale.

Izvor: DHMZ/Foto:screenshot/DHMZ

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.