PROMJENE ZA KAFIĆE I BAROVE? Je li državni tajnik otkrio previše…

01.12.2020. 10:58:00

RAZOČARANJE U ZRAKU

Državni tajnik u ministarstvu rada i mirovinskog sustava Dragan Jelić najavio je u utorak u emisiji Studio 4 moguće promjene koje bi išle u smjeru ispravljanja nepravde prema kafićima i barovima, uslijed odluke koja je stupila na snagu u petak u ponoć da se oni u potpunosti zatvore.

Ni drugi krug pregovora Vlade i uslužnog sektora nije donio rezultate. Vlada je ponudila minimalne plaće za radnike, dogovor oko neplaćanja fiksnih troškova i kredite za likvidnost. Poduzetnici su blago rečeno razočarani ponudom.

“Nema nikakve logike da sve države oko nas smanjuju PDV, a kod nas sve ostaje isto. Nikakve logike nema da nam se kapaciteti smanje za duplo, pa su uvedene i epidemiološke mjere, a regulator nije napravio uvjete da se može raditi. Natovarit ću ja ministru Zdravku Mariću još jednog čovjeka na leđa, pa neka hoda on s njim tako čitav dan”, rekao je Marin Medak ispred Ceha ugostitelja.

“Ovo je teško vrijeme za sve, svi su u pitanju, zaposlenici i njihove obitelji, a mi kao Vlada smo se odlučili na ove mjere jer mislimo da su one najpravednije”, govori državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike Dragan Jelić.

Što se tiče tzv. covid-kredita, postavlja se pitanje koliko će se poduzetnici za njih odlučivati sad kada ne znaju kakva će situacija biti s njihovim poslovanjem u 2021. godini.

“Sada imamo potpuno novi princip, puno fleksibilnije uvjete, od prijave do odobrenja ne bi trebalo proći više od mjesec dana, vjerujemo da će se oni u tom periodu riješiti”, zaključuje Jelić.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Izvorni autor: Studio 4

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.